ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα Επιμελητήρια πέτυχαν την απαγόρευση πώλησης προϊόντων από τα super market

1

Με την είδηση του δεύτερου lockdown, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά, αποστέλλοντας δύο επιστολές στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στους αρμόδιους Υπουργούς. Και στις δύο αυτές επιστολές, τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου εξηγούσαν ότι με το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων έναντι των σούπερ μάρκετ – που πλέον είναι πολυκαταστήματα, μιας και εκτός από τρόφιμα πωλούν είδη ένδυσης, σπιτιού και ηλεκτρικών συσκευών κ.α – δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός.

Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος και πρότειναν την απαγόρευση πώλησης άλλων προϊόντων, εκτός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα, είτε με την απόσυρση των προϊόντων από τα αντίστοιχα τμήματα είτε με την απαγόρευση της διέλευσης των καταναλωτών από τα εν λόγω τμήματα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, τόνισε το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας ότι το θα πρέπει να διασφαλιστεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων και του υγειούς ανταγωνισμού.

Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα, παίρνοντας σήμερα, Τρίτη 10.11.20 την απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και  ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας την απόφαση τόνισε ότι σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Αναμένουμε και οι υπόλοιπες προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να εισακουστούν και να εξετασθούν με την ίδια άμεση ανταπόκριση.

Τους αριστούχους φοιτητές του θα βραβεύσει και φέτος ο δήμος Βέλου Βόχας

Previous article

Ιστορία “γράφουν” τα ελληνικά ομόλογα – Αρνητική απόδοση στο 2ετές και το 3ετές

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] Στο θέμα αναφέρθηκε και το Επιμελητήριο Κορινθίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε. […]

Comments are closed.