ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας 9 με 5 προσανατολίζεται η κυβέρνηση

0

Σε καθεστώς lockdown είναι από τα ξημερώματα του Σαββάτου όλη η ελληνική επικράτεια. Όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30 Νοέμβριου ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν θα υπάρξει παράταση.

Από το πρωί του Σαββάτου λειτουργούν τα καταστήματα που είναι απαραίτητα για την προμήθεια βασικών αναγκών, τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία. Οι πολίτες μετακινούνται πλέον με την χρήση SMS όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Όπως είπε όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί της Δευτέρας, παρατηρείται αυξημένος αριθμός μηνυμάτων μετά τις 9 το βράδυ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα εστάλησαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηνύματα για τον κωδικό 6 που αφορά την ατομική άσκηση και τη βόλτα με κατοικίδιο.

Αν παρατηρηθεί κατάχρηση του SMS τότε η κυβέρνηση προσανατολίζεται και σε άλλο αυστηρό μέτρο προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας εξετάζεται η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις βραδινές μετακινήσεις.

Θυμίζουμε ότι πριν το lockdown είχε πέσει στο τραπέζι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα αλλά δεν διατηρήθηκε. Δεν αποκλείεται πάντως αυτό το μέτρο να γίνει πραγματικότητα τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι δεν προβλέπεται «κόφτης» μηνυμάτων προκειμένου να περιοριστεί η αποστολή SMS. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο.

«Συναρπαστική ανακάλυψη» – Το κρανίο που ρίχνει φως στην ανθρώπινη εξέλιξη

Previous article

Κοντά στο καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο των σχολείων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.