ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κοντά στο καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη με απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο των σχολείων

0

Έντονος είναι ο προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό – Φαίνεται πως πλησιάζει το καθολικό lockdown στην πόλη, με κλείσιμο των σχολείων και απαγόρευση κυκλοφορίας!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση, κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς επιστήμονες, είναι έτοιμη να λάβει νέα δέσμη μέτρων για τη Θεσσαλονική, που βρίσκεται στο… όριο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊο. 

Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται στην πόλη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συμμετέχει σε συσκέψεις. Επίσης, το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επισκέπτεται σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης, συντονίζοντας τους σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Η Θεσσαλονίκη είχε υπαχθεί στο καθεστώς της «κόκκινης ζώνης», σύμφωνα με το οποίο ίσχυε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα από την περασμένη Τρίτη και για τέσσερις ημέρες, δηλαδή μέχρι το πρωί του περασμένου Σαββάτου, οπότε ξεκίνησε το πανελλαδικό απαγορευτικό, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να επανέλθει άμεσα η απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει σκέψη για… κόφτη ως προς τον αριθμό των γραπτών μηνυμάτων στο 13033, ώστε να μπει ένα όριο στον αριθμό των ατομικών μετακινήσεων. 

Υπάρχει, επίσης, και η σκέψη για αναστολή λειτουργίας και των δημοτικών σχολείων, αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν μοιάζει πιθανό αυτές τις ώρες. Όλα τα μέτρα, ωστόσο, είναι υπό εξέταση και οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα. 

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας 9 με 5 προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Previous article

Θεοδωρικάκος -Δημόσιο: Λειτουργία & το απόγευμα -Υπάλληλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.