ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Στη Νότια Κορέα θα παρασκευάζονται 150 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

0
FILE - In this Monday, May 25, 2020 file photo, a vile of a COVID-19 vaccine candidate on a shelf during testing at the Chula Vaccine Research Center, run by Chulalongkorn University in Bangkok, Thailand. Refrigeration, cargo planes, and, above all, money: All risk being in short supply for the international initiative to get coronavirus vaccines to the world’s most vulnerable people. (AP Photo/Sakchai Lalit, File)

Η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή τον ερχόμενο μήνα

Συμφωνία με εταιρεία της Νότιας Κορέας υπέγραψε κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας για την παρασκευή δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία υπεγράφη με την εταιρεία βιοτεχνολογίας της Νότιας Κορέας GL Rapha για την παρασκευή ετησίως περισσότερων από 150 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V, του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή τον ερχόμενο μήνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Οι δόσεις που θα παρασκευάζονται στη Νότια Κορέα θα προορίζονται για παγκόσμια διανομή, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το RDIF.

Οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι αυτό βρέθηκε ότι είναι κατά 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από την COVID-19, τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με την ενδιάμεση ανάλυση των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Η Ρωσία εντείνει τις εγχώριες δυνατότητες παραγωγής, οι οποίες θα επικεντρωθούν στην κάλυψη των δικών της αναγκών. Ωστόσο έχει επίσης συνάψει συμφωνίες για την παρασκευή 500 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως στο εξωτερικό για την προμήθεια άλλων χωρών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το RDIF, το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη του εμβολίου και είναι υπεύθυνο για την διάθεσή του στις αγορές στο εξωτερικό, διευκρίνισε επίσης ότι έχει παραγγελίες για περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύριο δόσεις του Sputnik V.

8eCUgvCwsa

Περισσότερα κεφάλαια για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης

Previous article

Οι Έλληνες εφοπλιστές κατέχουν το 26% του παγκόσμιου στόλου των δεξαμενόπλοιων και το 14,7% των φορτηγών πλοίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.