ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Νοσηλεύεται με κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -Στον «Ευαγγελισμό»

0

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εισήχθη σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται με Covid με ήπια συμπτώματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Ιερώνυμος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο για την ώρα να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πηγές από την Αρχιεπισκοπή, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα. Κυρίως η ηλικία του – είναι 82 ετών – οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς του στην απόφαση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες, όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό το βράδυ της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, σε προγραμματισμένη μοριακή εξέταση και σήμερα οι γιατροί έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, αν και τα συμπτώματά του παραμένουν ήπια.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος σε συνεργάτες του πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ υπογράμμισε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. 

Σημειώνεται ότι στους κόλπους της Εκκλησίας επικρατεί ανησυχία, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε Μητροπολίτες ανάμεσα στους οποίους ο Ιερώνυμος Αιγιαλείας και ο Πλαταμώνος Γεώργιος. Ο πρώτος συναγερμός σήμανε μετά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο στις αρχές του Νοέμβρη, στην οποία συμμετείχε ιεράρχης θετικός στον κορωνοϊό. Αποτέλεσμα ήταν να μπουν σε καραντίνα τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σε καραντίνα έξι ημερών η Νότια Αυστραλία – Συναγερμός για «πολύ μεταδοτικό» στέλεχος του κορονοϊού

Previous article

Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός για τον covid – τα sms, οι προτεραιότητες και τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.