ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Παρέμβαση Λέγγα για την εκπαίδευση: “tablet και σύνδεση ίντερνετ σε κάθε μαθητή του δήμου μας”

0

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον δήμο Σικυωνίων, ώστε κάθε μαθητής να εξασφαλίσει απρόσκοπτη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ζητούν ο Μάρκος Λέγγας και οι “συνΔΗΜΟΤΕΣ” του.
Με δελτίο Τύπου αναφέρει πως ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα λόγω της υγειονομικής κρίσης είναι να αναδειχτεί σε “ισχυρό πυλώνα συνοχής, αλληλεγγύης και στήριξης” και καλεί τον δήμο να προχωρήσει στην άμεση “καταγραφή των μαθητών για παροχή tablets και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ώστε να συμμετέχουν ομαλά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία”.

Ειδικότερα ο Μάρκος Λέγγας αναφέρει στο δελτίο Τύπου

“Σε κάθε δύσκολη ώρα για την ελληνική κοινωνία η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ισχυρό πυλώνα συνοχής, αλληλεγγύης και στήριξης. Η περίοδος της πανδημίας την οποία βιώνουμε είναι μία τέτοια ώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την εξ αποστάσεως διδασκαλία, έχουμε γίνει μάρτυρες των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, λόγω ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή.

Γι αυτό, ο Δήμος Σικυωνίων θα πρέπει να συνδράμει άμεσα τους μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν σήμερα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Με τη βοήθεια των διευθυντών των σχολείων, να γίνει άμεσα καταγραφή των μαθητών για παροχή tablets και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ώστε να συμμετέχουν ομαλά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο Δήμος Σικυωνίων οφείλει να σταθεί στο πλευρό των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη. Θα πρέπει να είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε γονιό και ιδιαίτερα στους μαθητές, που πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν νέο τρόπο διδασκαλίας, που -όπως διαπιστώνουμε- δεν είναι προσβάσιμος σε όλους. Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική, αυτό σημαίνει ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση για όλους τους μαθητές.

«Κανένα παιδί μόνο του στη μάχη, κανένα παράθυρο γνώσης κλειστό»”.

Εντολή για επίταξη 2 ιδιωτικών κλινικών και του προσωπικού τους

Previous article

Κοκκινοπηλός: Το απόκοσμο κόκκινο τοπίο που θυμίζει… Άρη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.