ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναγκόρνο Καραμπάχ : Αρμένιοι που έκαψαν τα σπίτια τους έμαθαν πως είχαν κάνει… λάθος

0

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Αρμένιοι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έκαψαν τα σπίτια τους για να μην περάσουν στα χέρια των στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια έμαθαν ότι είχαν κάνει λάθος…

Υπό τον έλεγχο των Αρμενίων…

Τα χωριά Χαρεκτάρ (Charektar) και Ακαναμπέρντ (Aknaberd) της περιοχής Shahumyan του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο των αρμενικών στρατευμάτων.

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του χωριού Charektar, Kamo Chakanyan στην ιστοσελίδα Armenian News – NEWS.am, προσθέτοντας ότι μόλις επέστρεψε από το χωριό.

Οι κάτοικοι των χωριών πληροφορήθηκαν αυτήν την απόφαση την τελευταία στιγμή ή για την ακρίβεια εκ των υστέρων, αφού είχαν μαζέψει τα πράγματά τους και έκαψαν τα σπίτια τους. 

«Οι κάτοικοι του Charektar πήραν κυρίως τα πράγματά τους και έκαψαν τα σπίτια τους, και κανείς δεν ξέρει αν θα επιστρέψουν ή αν θα αναπτυχθεί στρατιωτική δύναμη στο χωριό», δήλωσε ο Kamo Chakanyan.

Στο χωριό ζούσαν 48 οικογένειες, συνολικά 270 κάτοικοι.

Ερμήνευσε εσφαλμένα…

Από ό,τι διαπιστώνεται, το λάθος είναι της αρμενικής κυβέρνησης, η οποία ερμήνευσε εσφαλμένα τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε.

Ο αρμένιος πολιτικός επιστήμονας Samvel Meliksetyan, αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, ασκεί δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς παράγοντες, σύμφωνα με το echedoros-a.gr.

«Η αρμενική κυβέρνηση δημοσίευσε κατάλογο οικισμών που πρέπει να εγκαταλειφθούν από τους Αρμένιους. Το χωριό Χαρεκτάρ βρισκόταν στη λίστα. Επομένως, οι κάτοικοί του άρχισαν να καίνε και να διαλύουν τα σπίτια τους, παίρνοντας μαζί τους ότι μπορούσαν» γράφει ο Meliksetyan.

«Αλλά, όλο το χωριό καταστράφηκε εντελώς από ένα ηλίθιο και γελοίο λάθος» σημειώνει ο ίδιος.

Και προσθέτει ότι «παρόμοια ιστορία συνέβη και με το χωριό Ακαναμπέρντ».

«Ο υπέρτατος γάιδαρος…»

«Τώρα ποιο απ’ όλα τα γαϊδούρια θα απαντήσει για το κάψιμο των σπιτιών και την απώλεια των περιουσιών; Ο υπουργός Παιδείας, ή ο υπουργός Οικονομικών που παραιτήθηκαν; Ή φταίνε οι χωρικοί; Αλλά σε καμία περίπτωση ο υπέρτατος γάιδαρος», τονίζει ο σχολιαστής, υπονοώντας τον πρωθυπουργό της χώρας Νικόλ Πασινιάν.

8eCUgvCwsa

Οι έξι δείκτες που θα κρίνουν το τέλος του lockdown

Previous article

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υποδέχτηκε την πρώτη πτήση στη χώρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.