ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ιστορική επίσκεψη του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στην Ελλάδα το 1975, σε 15 σπάνιες φωτογραφίες Πηγή: www.lifo.gr

0

Η επίσημη επίσκεψη του τότε Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στην Ελλάδα, στο διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου 1975 είναι οπωσδήποτε ιστορική. Συνέβη ένα χρόνο μετά την Μεταπολίτευση και ήταν η πρώτη επίσκεψη αρχηγού ξένου κράτους στην νεότατη τότε (μετά την πτώση της δικτατορίας) δημοκρατική Ελλάδα.  

Η επίσκεψη απασχόλησε πολλές ημέρες τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, σφυρηλάτησε τις πολύ καλές, ούτως ή άλλως, διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Γάλλο Πρόεδρο, προσδίδοντας στην νεότευκτη ελληνική δημοκρατία έναν ευρωπαϊκό αέρα.  

Ο Γάλλος Πρόεδρος είχε επισκεφθεί Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε όλες σχεδόν τις ομιλίες μεταξύ των ηγετών, και του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου συμπεριλαμβανομένου, τονιζόταν, ανάμεσα σε άλλα, η αναγκαιότητα μιας πορείας, που θα οδηγούσε στο κοντινό μέλλον σε μια ενωμένη Ευρώπη.  

Από μια ειδική έκδοση της εποχής, στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι επίσημοι λόγοι και οι προσφωνήσεις μεταξύ των τότε ηγετών Ελλάδoς και Γαλλίας επιλέγουμε να μεταφέρουμε, εδώ, όχι τους λόγους φυσικά, μα 15 ωραίες, έγχρωμες φωτογραφίες σχετικές με την επίσκεψη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν στη χώρα μας, το 1975, οι οποίες κοσμούν αυτό το μάλλον σπάνιο booklet.

Πηγή: www.lifo.gr

8eCUgvCwsa

Ιαπωνία : Ένας καμικάζι διηγείται την ιστορία του

Previous article

904 νέα κρούσματα, 600 διασωληνωμένοι και 101 θάνατοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.