ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι κρητικοί ξεκινούν την επανάσταση και αύριο ανοίγουν τα μαγαζιά τους!

0

Από την μεγαλόνησο φαίνεται έτοιμη να ξεκινήσει η επανάσταση των εμπόρων στο lockdwon και την καραντίνα. Η ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία επισημαίνει την αντίρρησή τους για τη μέθοδο click away και τονίζουν ότι στις 18 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματά τους!

Στην επιστολή επισημαίνεται σχετικά ότι “η κλιμακούμενη υγειονομική κρίση οξύνει ολοένα και περισσότερο την οικονομική κρίση με ξεκάθαρη πλέον αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δυστυχώς οι παρενέργειες και οι ζημιές των αγορών είναι τεράστιες και το κράτος για πολλούς λόγους δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να στηρίξει όλο το κόστος.

Οι έμποροι της Κρήτης τονίζουν ακόμη ότι “η αγορά δεν είναι ακορντεόν που κλείνει και ανοίγει και μετά η κανονικότητα λειτουργεί. Οι παρενέργειες στη ρευστότητα, στα οικονομικά μεγέθη, στη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι δραστικά αρνητικές. Είναι δεδομένο πως δεν δημιουργείται πρόβλημα υπερσυγκέντρωσης κόσμου στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, όταν στις εκτός περιόδου καραντίνας εποχές, ακόμα και σε γιορταστικές ημέρες με αυξημένη κατανάλωση, κατά το πλείστον υπάρχει το πολύ ένας πελάτης ανά πάσα στιγμή και στη πλειοψηφία τους λειτουργούν με διακεκομμένο ωράριο.

Παράλληλα αφήνουν αιχμές για τον ρόλο των λοιμοξιολόγων “που καθημερινά σπέρνουν την καταστροφή με τις απόψεις τους δυστυχώς προτρέπουν την Κυβέρνηση και ουσιαστικά διαμορφώνουν «τι ανοίγει και τι κλείνει» στην κοινωνία και στην αγορά δεν γνωρίζουν τις συνέπειες και τις παρενέργειες”.

Και η επιστολή καταλήγει: Επειδή έχομε υπερβεί τα όρια της επιβίωσης και μετά την τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης για «τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου» μόνο με τη μέθοδο του click away, σας ενημερώνουμε ότι εμείς στην Κρήτη θα ανοίξομε την αγορά και τα καταστήματα από 200 τ.μ. και κάτω στις 18 Δεκεμβρίου 2020 με αίσθημα ευθύνης και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων…”.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Νίκος Τσαμανδούρας, ανέφερε ότι το παραπάνω κείμενο ήταν το προσχέδιο μιας επιστολής, που προτάθηκε στην Ομοσπονδία να σταλεί προς τον Πρωθυπουργό. “Τελικώς, αυτή η πρόταση και η αναφορά περί ανοίγματος της αγοράς στις 18 Δεκεμβρίου μόνο στην Κρήτη απορρίφθηκε από την Ομοσπονδία. Στις 14 Δεκεμβρίου εστάλη τελικώς ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου” τονίζει ο κ. Τσαμανδούρας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι προφανώς το προσχέδιο της επιστολής διέρρευσε με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Οι πυροσβέστες ντύθηκαν… Αγιοβασίληδες στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Previous article

Η πρόταση του ΜέΡΑ25 για την οικονομία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.