ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δικηγόροι αναζητούν 116 εκατομμύρια από τις εισφορές τους!

0

Ένα ποσό άνω των 116 εκατομμυρίων ευρώ αναζητούν οι δικηγόροι της Αθήνας και θέτουν προ των ευθυνών τους, τους διοικητές του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ. Το ποσό αυτό (υπολογίζεται σε πάνω από 116.640.000€) οφείλει ο ΕΦΚΑ να είχε καταθέσει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ. Πράγμα που όπως φαίνεται δεν έχει γίνει και γι’ αυτό το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με απόφασή του ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ή άλλων ευθυνών των διαχρονικά υπευθύνων, τόσο για τη μη απόδοση των οφειλόμενων ποσών στον Ειδικό Λογαριασμό, όσο και για τη μη διεκδίκησή τους.

Οι δικηγόροι, εδώ και εννέα χρονιά πληρώνουν 120 ευρώ ο καθένας κάθε χρόνο για το συγκεκριμένο ταμείο, αλλά, όπως τα στοιχεία δείχνουν, πολύ λίγοι ( περίπου 400) είναι αυτοί που έχουν λάβει το σχετικό επίδομα.

Με την απόφασή του ο δικηγορικός σύλλογος, όχι μόνον ζητά να εξετασθεί που είναι τα χρήματα αυτά και ποιοι ευθύνονται που δεν έχουν πάει στα αποθεματικά του συγκεκριμένου ταμείου, αλλά ζητά και την κατάργηση της εισφοράς των 120 ευρώ καθώς και της εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ που καταβάλλουν οι έμμισθοι δικηγόροι επί της αντιμισθίας τους.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά: «Την άμεση και εντός του 2020 επιδότηση των ασθενέστερων οικονομικά συναδέλφων με εισοδηματικά κριτήρια. Την επαναρτίωση του ειδικού λογαριασμού με τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΦΚΑ. Την απόδοση των αποθεματικών κατ’ αναλογία σε όλους τους επιστήμονες που τα έχουν καταβάλει.»

Δήμος Κορινθίων: Έξι νέες σύγχρονες και φιλικές στην επιχειρηματικότητα e- Υπηρεσίες

Previous article

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε ιερέα -Τελούσε στα κρυφά Θεία Λειτουργία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.