Περιφερεια

Επαφές Νίκα με Βορίδη, Μενδώνη και Καραμανλή για τα θέματα της Κορινθίας

0

Σειρά επαφών με αξιωματούχους της κυβέρνησης είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα. Ειδικότερα ο κ. Νικας συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά την συνάντηση με τον κ. Βορίδη και ειδικά για την Κορινθία ο Περιφερειάρχης έθεσε την ανάγκη συνεργασίας υπουργείου και Περιφέρειας για εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης και φακέλου έργου για την διαγωνιστική διαδικασία των μελετών στα αρδευτικά έργα Ασωπού. Επίσης, ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση των αρδευτικών έργων στη Στυμφαλία.

Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στον  εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, την συμμετοχή της κεντρικής κυβέρνησης στα έργα προστασίας στη Διώρυγα, στην αντιδιαβρωτική προστασία Κορινθιακού κόλπου και την αξιοποίηση της μετρικής σιδηροδροµικής γραµµής Κόρινθος – Δερβένι.

Τέλος κατά την συνάντηση που είχε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μπήκαν υπογραφές σε δύο προγραμματικές συμβάσεις. Η πρώτη αφορά την «κατασκευή τουαλετών στον αρχαιολογικό χώρο Σταδίου Αρχαίας Νεμέας» και η δεύτερη την «Αποκατάσταση των όψεων και τοπικές επισκευές στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό του Δήμου Σικυωνίων».

Ταγαράς από την Στυμφαλία: “συμφέροντα και σκοπιμότητες έκαψαν την λίμνη, αλλά όλα αυτά θα τελειώσουν”

Previous article

Η Volkswagen έκλεισε το εργοστάσιο της στην Τουρκία – Προχωρά η επένδυση στη Σλοβακία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.