ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θαλάσσια ρύπανση : Σχεδόν 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορρίπτονται καθημερινά στους ωκεανούς

0

Σχεδόν 13 εκατ. τόνοι πλαστικών απορρίπτονται στους ωκεανούς κάθε μέρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με το ξεφόρτωμα σκουπιδιών από ένα φορτηγό, κάθε λεπτό.

Για ένα μέλλον με πιο καθαρές θάλασσες στη χώρα μας παλεύει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «ΕΝΑΛΕΙΑ». Συλλέγει σκουπίδια και πλαστικά από τους ωκεανούς, τα οποία στη συνέχεια ανακυκλώνει.

Δίνει αναπνοή. Δίνει ζωή στη θάλασσα. Ο 26χρονος Λευτέρης Αραπάκης μαζί με τα μέλη της επαγγελματικής σχολής αλιείας, «ΕΝΑΛΕΙΑΣ» που ίδρυσε ο ίδιος, μαζεύουν με τα δίχτυα τους κάθε χρόνο τόνους σκουπιδιών από τον βυθό. Στο πλευρό του, βρίσκονται και οι τοπικοί ψαράδες τους οποίους παρακινεί για μια καθαρότερη θάλασσα.

Η δράση του αυτή τον ανέδειξε πρώτο Ευρωπαίο αναμεσά στους 7 Νέους Πρωταθλητές της Γης, που βραβεύει ετησίως το περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί από τον βυθό 50 τόνοι πλαστικού, που οδηγούνται για ανακύκλωση.

Σχεδόν 13 εκατ. τόνοι πλαστικών απορρίπτονται στους ωκεανούς κάθε μέρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με το ξεφόρτωμα σκουπιδιών από ένα φορτηγό, κάθε λεπτό.

Συνεπώς, μέχρι το 2050, αν δεν αναληφθούν παρόμοιες δράσεις, θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα απ’ ό,τι ψάρια.

8eCUgvCwsa

Πλήρες lockdown για μία εβδομάδα – Τέλος το click away, κλείνουν τα κομμωτήρια

Previous article

Ξεκινά την Δευτέρα ο εμβολιασμός των γιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου – Πόσοι γιατροί θέλουν να εμβολιαστούν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.