ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ξεκινά την Δευτέρα ο εμβολιασμός των γιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου – Πόσοι γιατροί θέλουν να εμβολιαστούν

0

Ξεκινούν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Το Νοσοκομείο μας είναι το μοναδικό (μαζί με ένα ακόμα νοσοκομείο της Πάτρας) σε όλη την 6η ΥΠΕ στο οποίο θα γίνουν κατά το τετραήμερο αυτό εμπολιασμοί, ενώ στα άλλα νοσοκομεία της ΥΠΕ θα αναβληθεί για λίγες ημέρες.

Η κεντρική οδηγία από τον ΕΟΔΥ είναι -σε κάθε περίπτωση- οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού δημόσιας υγείας να έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, ώστε στο διάστημα 15 μέχρι 24 Ιανουαρίου να γίνει ο εμβολιασμός των ιδιωτών ιατρών (σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους), και αμέσως μετά των ανθρώπων που διαβιούν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τον εμβολιασμό των ανθρώπων αυτών, όπως και γενικότερα όλου του μη υγειονομικού προσωπικού, έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μέσα από τις δομές της: δηλαδή τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και τα Κέντρα Υγείας. Στην Κόρινθο εμβολιαστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στο ΙΚΑ Κορίνθου (πάνω από τον Κρητικό), μέσα από ραντεβού.

Ενδιαφέρον είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthia.net.gr- το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου εμφανίζεται μάλλον επιφυλακτικό να συμμετάσχει στον πρώτο κύκλο του εμβολιασμού, ενώ λίγο καλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα στους ιδιώτες γιατρούς.
Ειδικότερα, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, μόνο 1 στους 3 γιατρούς του νοσοκομείου Κορίνθου είχε δηλώσει πρόθυμος να εμβολιαστεί, και σχεδόν 1 στους 2 ιδιώτες. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει τις τελευταίες ώρες.

Θα πρέπει να πούμε, ωστόσο, ότι από το ρεπορτάζ που έχει κάνει το Korinthia.net.gr μιλώντας με αρκετούς γιατρούς το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν υπάρχει προβληματισμός αν θα κάνουν το εμβόλιο ή όχι.
Η διαπίστωση ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει είναι σχεδόν καθολική, αλλά οι γιατροί θα ήθελαν να έχουν το δικαίωμα επιλογής εμβολίου.
Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι και το πρώτο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ, έχει γίνει με μία νέα τεχνολογία, βασισμένη στο mRNA, ενώ τα περισσότερα άλλα εμβόλια που αναμένονται να εγκριθούν το επόμενο διάστημα βασίζονται στην παλιά κλασική δομή δημιουργίας εμβολίων.

Θαλάσσια ρύπανση : Σχεδόν 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορρίπτονται καθημερινά στους ωκεανούς

Previous article

Το ανθρώπινο αποτύπωμα στον πλανήτη είναι μεγαλύτερο από το αποτύπωμα όλων των έμβιων οργανισμών μαζί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.