ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολείο στη Θεσσαλονίκη ζήτησε από μαθητές να φέρουν μαζί τους και μια κουβερτούλα!

0

Δημοτικά και νηπιαγωγεία άνοιξαν με ένα σχολείο στην Θεσσαλονίκης να ζητά από τους μαθητές να φέρουν μαζί και μία κουβερτούλα ώστε να είναι ανοιχτά τα παράθυρα και να αερίζεται ο χώρος.

Η διεύθυνση σχολείου της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο στις αίθουσες διδασκαλίας. Όχι γιατί το σχολείο δεν έχει πετρέλαιο αλλά λόγω κορωνοϊού τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να είναι ανοιχτά και αυτή την εβδομάδα η θερμοκρασία πέφτει για τα καλά.

Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας, το οποίο υποδέχεται σήμερα τους μαθητές του μαζί με όλα τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Η διευθύντρια του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους γονείς για τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω κορωνοϊού. «Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια, «σαφώς το υπουργείο δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα, όπως τις καιρικές συνθήκες, και για αυτό αποφασίσαμε να προτείνουμε κάτι τέτοιο.Ο χειμώνας όπως βλέπετε είναι μπροστά μας, και θεωρήσαμε σωστό να μην περιοριστούμε μόνο στα μπουφάν και στα γαντάκια για τα παιδιά, αλλά να έχουν και την κουβέρτα τους ώστε να καλύπτονται τα πόδια τους, όσο είναι ανοιχτά τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος. Φυσικά στο σχολείο υπάρχει θέρμανση και θα λειτουργεί διαρκώς».

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, oι περισσότεροι γονείς από ότι φάνηκε ακολούθησαν την συγκεκριμένη οδηγία και την θεώρησαν καλή ιδέα, και δήλωσαν πως άρεσε και στα ίδια τα παιδιά, τονίζοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε οποιαδήποτε απόφαση αλλά και να συμβιβαστούμε με κάθε νέο μέτρο. Ως γονείς πρέπει να μεταβιβάζουμε στα παιδιά μας αυτά που λέει η κυβέρνηση».

Βέβαια, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν εν γνώσει τους να μην τηρήσουν την συγκεκριμένη οδηγία, καθώς το θεώρησαν… γελοίο, όπως και ανέφεραν πως δεν θα έπρεπε καν να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τους ανησυχεί αυτό το σύστημα «αρκοντεόν».

Η ανακοίνωση του σχολείου της Χαλάστρας με τα μέτρα για τον κορωνοϊό
«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τους παρακάτω κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί και εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις από όλους μας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε θέμα, απορία και συνεργασία, με γνώμονα πάντα το όφελος των παιδιών μας. Ευχόμαστε Καλή Ασφαλή και Δημιουργική Νέα Χρονιά! Χαλάστρα, 8-1-2021

Προσέλευση μαθητών: 8.00-8.15 πμ
Οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα παραμένουν ως έχουν.
Αποχώρηση μαθητών:
Α’ και Β’ τάξη: 13.00 μ.μ
Γ’ και Δ’ τάξεις: 13.10 μ. μ
Ε’ και ΣΤ’ τάξεις: 13.15 μ. μ
Το ολοήμερο πρόγραμμα αρχίζει στις 13:15 με τη σίτιση των παιδιών.

Η πρώτη δυνατή αποχώρηση είναι στις 15:00. Η λήξη του προγράμματος είναι στις 16:00.
Προβλέπεται μια (1) ώρα ειδικότητα καθημερινά και μία (1) ώρα Μελέτη-Προετοιμασία.

Οι μαθητές/τριες μπαίνουν στον χώρο του σχολείου φορώντας μάσκα υποχρεωτικά. Οι γονείς αποχωρούν αμέσως μετά την είσοδο του παιδιού στο σχολείο για την αποφυγή συνωστισμού. Δε γίνεται συγκέντρωση των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τα περιμένει ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός. Η προσέλευση στο σχολείο με ποδήλατο δεν επιτρέπεται, καθώς ο χώρος στάθμευσης πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα.

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό .
– Το δεκατιανό τους.
– Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).
– Ένα σακουλάκι με δύο (2) επιπλέον καθαρές μάσκες.
– Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.

Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά.
Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

Παρακαλούμε να μην προσέρχεστε κατά τα διαλείμματα στα κάγκελα. Φροντίστε τα παιδιά να έχουν το δεκατιανό τους από το πρωί στην τσάντα τους.

Ένα πανέμορφο μοντέρνο σπίτι στη Νεράντζα – Πάνω στη θάλασσα, με θέα προς τον Κορινθιακό και τον Παρνασσό [φωτό]

Previous article

Ασφάλεια εμβολίων: Πρώτα συμπεράσματα μετά από 2 εκατ. δόσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.