ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτραπέζια παιχνίδια και video games με θέμα την Επανάσταση του 1821

0

Το φανταστικό αυτό σενάριο, που καθιστά οποιονδήποτε από εμάς ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης, κάνουν πραγματικότητα τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα video games με θέμα το 1821, που έχουν γίνει περιζήτητα ενόψει της 200ης επετείου από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού.

Η ελληνική εταιρεία  εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν για πρώτη φορά μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821

Η νέα σειρά «1821»,  δημιουργήθηκε με γνώμονα την καλλιέργεια τη παιδείας , και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σκοπός της σειράς «1821» είναι μέσω μιας σειράς ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών να  ενισχύσουν την γνώση παιδιών και μεγάλων σε θέματα εθνικής πατριδογνωσίας αλλά να αποτελέσουν και ένα πρωτόγνωρο εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας για τους δασκάλους και καθηγητές όλης της χώρας.

Τα επετειακά παιχνίδια:

•             ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά!

•             ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1200 ερωτήσεις!

•             ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας , παρατηρητικότητας που ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας !

•             «1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι Στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα!

•             «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι!

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Υπερατού Ήρωες του 1821           

“ΥΠΕΡΑΤΟΥ™ 1821. Θα μάθεις παίζοντας για τους Έλληνες, Τούρκους και Φιλέλληνες που επηρέασαν την Επανάσταση. 32 μοναδικές προσωπικότητες με εκπαιδευτικό κείμενο στα ελληνικά και αγγλικά σε περιμένουν για να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά τους στις μάχες, στην τακτική και στις ηγετικές ικανότητες!

1821 Η Mάχη     

Πολέμησε τους Οθωμανούς με το ΝΕΟ παιχνίδι στρατηγικής. Ένα παιχνίδι γεμάτο δράση, με πάνω από 200 μινιατούρες Ελλήνων και Τούρκων. Στο συναρπαστικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής οι Τούρκοι παίζουν μόνοι τους με τους παίκτες να παίρνουν τον ρόλο των Ελλήνων επαναστατών. Οι μινιατούρες έχουν απίστευτη λεπτομέρεια όπου οι Ελληνικές με τις Τούρκικες μονάδες είναι διαφορετικές όπως και τα κανόνια τους! Μέσα στο ίδιο κουτί θα υπάρχει και ένθετο βιβλίο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης!

Τα Ξεφτέρια: 1821          

“Με τα Ξεφτέρια 1821 θα ακονίσουμε την παρατηρητικότητα μας και θα τεστάρουμε τις γνώσεις μας με 70 μοναδικές κάρτες πρόκλησης!

Μάθετε για τα αγαπημένα σας θέματα!

Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα. Ρίξτε το ζάρι, διαβάστε δυνατά την ερώτηση και ψάξτε την κάρτα για να δώσετε την σωστή απάντηση, πριν τους άλλους παίκτες!

Τι ερώτηση σας έτυχε;

Παρατηρητικότητας; αναγραμματισμός ή μήπως ο Κύκλος;

Με 5 διαφορετικά είδη ερωτήσεων δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

Εσύ… πόσο Ξεφτέρι είσαι;”

Κυνήγι Ερωτήσεων Επανάσταση 1821

Κυνήγι Ερωτήσεων με 1.200 Ερωτήσεις από όλες τις πτυχές του Αγώνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθετε παίζοντας! Πόσες μάχες έδωσε ο Κολοκοτρώνης; Πόσα χρόνια ήταν στον Αγώνα ο Κανάρης;

Ελληνική Ιστορία: 1821

Με το ΝΈΟ Βιβλιοπαιχνίδι 1821 θα μάθουμε μέσα από ένα βιβλίο για τις μεγαλύτερες στιγμές και προσωπικότητες του Αγώνα, θα λύσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μετά θα παίξουμε ένα παιχνίδι γνώσεων για το 1821 με ταμπλό και πιόνια!

Ακόμα υπάρχουν 2 παιχνίδια για την Ελληνική αγορά που αφορούν στο 1821, κυκλοφορούν ήδη από τις αρχές του 2019. Πρόκειται για δύο τίτλους της εταιρείας «50 50 games».

Πρόκειται για τα επιτραπέζια παιχνίδια «1821 η μεγάλη επανάσταση» και «1821 οι ήρωες της επανάστασης», στα οποία ο παίκτης κινεί τα πιόνια όταν απαντά σωστά σε σχετικές ερωτήσεις και στο πρώτο προσπαθεί να κερδίσει την επανάσταση, ενώ στο δεύτερο να βοηθήσει τους ήρωες του ’21.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μόλις δύο ετών, ωστόσο οι άνθρωποί της μετρούν τρεις δεκαετίες στο χώρο του παιχνιδιού, καθώς αντιπροσωπεύουν διάφορους ξένους οίκους στη χώρα μας. «Από τότε που ιδρύθηκε η «50 50 games», σχεδιάζουμε επιτραπέζια που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα, την ιστορία και τη μυθολογία της», τονίζει ο κ. Κουτρόπουλος.

8eCUgvCwsa

Κατά 14 δισ. πλουσιότεροι έγιναν οι δύο ιδρυτές της Goolge μετά τα κέρδη ρεκόρ της εταιρείας

Previous article

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα η Κορινθία και 1.195 στην Ελλάδα -19 νεκροί, 246 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.