ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το επιτελικό μπάχαλο στον ΕΦΚΑ Κορίνθου καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

0

Την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ Κορίνθου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση να ενοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ, χωρίς να έχει γίνει επαρκής προετοιμασία, κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο με μια οξύτατη ανακοίνωση.

“Η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα, έχει αποδεχτεί φιάσκο ολκής, χωρίς σχέδιο χωρίς στοιχειώδη προγραμματισμό χωρίς επαρκή οργανογράμματα και χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση των υπαλλήλων που καλούνται να φέρουν εις πέρας αυτό το τιτάνιο έργο…”, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Κόρινθο (στην οδό Αγίου Νικολάου) έκλεισαν και οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ Κιάτου και στο ΙΚΑ Κορίνθου. Ωστόσο, ακόμα η μετακόμιση στο ΙΚΑ Κορίνθου δεν έχει καν ξεκινήσει, αφού υπολογιστές, φάκελοι και αρχεία παραμένουν στα κλειστά γραφεία του ΟΑΕΕ. Αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου αναφέρει:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου θέλει να καταγγείλει το επιτελικό μπάχαλο που συμβαίνει κατά την ενοποίηση των ταμείων του ΕΦΚΑ στην Κόρινθο.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κοινωνικής ασφάλισης, με την προσθήκη ενός “e” στον ΕΦΚΑ και οι τυμπανοκρουσίες που ακολούθησαν, δεν αποτελούν παρά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων που περιμένουν κατά μέσο όρο τριάμισι χρόνια για να τους αποδοθεί σύνταξη .

Αδιάσειστη πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, όπως επίσης ότι η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα, έχει αποδεχτεί φιάσκο ολκής: χωρίς σχέδιο, χωρίς στοιχειώδη προγραμματισμό, χωρίς επαρκή οργανογράμματα και χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση των υπαλλήλων που καλούνται να φέρουν εις πέρας αυτό το τιτάνιο έργο. Άλλωστε άμεση παραδοχή της αποτυχίας είναι το γεγονός ότι εισάγουν  project manager.

Υπάλληλοι που μέσω τηλεκπαίδευσης παρακολούθησαν 2 σεμινάρια, προφανώς δεν μπορούν, με την πολυνομία που υπάρχει, να επιτελέσουν το καθοριστικό για τις ζωές μας έργο της απονομής συντάξεων.

Υπάλληλοι χωρίς σύνδεση με τα τερματικά του ΟΑΕΕ -που ειρήσθω εν παρόδω από την Κόρινθο τα τερματικά συνδέθηκαν στο Κιάτο- δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους ούτε στα πιο απλά θέματα όπως ρυθμίσεις οφειλών, επιδόματα και παροχές ασθενείας, ή την χορήγηση μιας απλής ασφαλιστικής ενημερότητας.

Υπάλληλοι που τελικά αφήνονται χωρίς αντικείμενο δεν μπορούν παρά να μας δημιουργούν εύλογες υπόνοιες, ότι ο τελικός στόχος είναι να απαξιώσουν πλήρως την κοινωνική ασφάλιση και να την παραδώσουν βορά στα κερδοσκοπικά ιδιωτικά τρωκτικά, που ονειρεύονται να βάλουν χέρι στα αποθεματικά της.

Είναι πραγματικότητα ότι αντί να προσπαθούν να λύσουν προβλήματα το μόνο που κάνουν είναι να τα πολλαπλασιάζουν με εκθετικούς ρυθμούς κλείνοντας το ταμείο και αναγκάζοντας τους υπερήλικες να κλείσουν ραντεβού στον ΕΦΚΑ, μετά να στήνονται στις ουρές των τραπεζών και πάλι να ξανακλείσουν ραντεβού στον ΕΦΚΑ .

Οι εξαγγελίες για απονομή σύνταξης με το πάτημα ενός κουμπιού αποτελεί πλέον ένα κακόγουστο αστείο και μάλλον έχουν ξεχάσει να το συνδέσουν. Η απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση σύνταξης με την προετοιμασία κατάλληλων κανονιστικών και νομοθετικών ρυθμίσεων έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό στους κυβερνώντες ότι τα θέματα αυτά επηρεάζουν πραγματικούς ανθρώπους και εξαθλιώνουν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων. Εμείς, όμως, δεν είμαστε χαρακτήρες σε ψηφιακές πλατφόρμες ενός βιντεοπαιχνιδιού. Είμαστε πραγματικοί άνθρωποι, με αξιοπρέπεια, που δεν μπορούμε πλέον να υπομένουμε τις παράλογες αποφάσεις μαθητευόμενων μάγων”. 

    Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την ιδεοληπτική  εμμονή που οδηγεί υπάλληλους σε αδράνεια και  απαξίωση με μοναδικό στόχο την ελεημένη απόφαση τους από ότι φαίνεται για πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης .

Τώρα άμεσα πρόσληψη του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του e ΕΦΚΑ  και την άμεση απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων .

Αυτοκίνητο: Το SSC Tuatara πέτυχε πάλι παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας. Αυτή τη φορά επίσημα

Previous article

Νέες καταπτώσεις στην Διώρυγα (φωτό)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.