ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Apple Car: Νέο όνομα συνεργάτη στο τραπέζι – Ανατροπή στη συνεργασία Hyundai-Apple

0

Οι φήμες γύρω από το Apple Car έχουν φουντώσει τις τελευταίες εβδομάδες και οι πληροφορίες για τη συνεργασία Hyundai και Apple βλέπουν διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που δεν αρέσει ιδιαίτερα στη μυστικοπαθή Apple. Έτσι, υπήρξαν φήμες για παύση των συνομιλιών μεταξύ των δύο εταιριών την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα, ρεπορτάζ τόσο του Bloomberg όσο και του Reuters αποκαλύπτει πως στελέχη της Hyundai και της θυγατρικής της, Kia, δήλωσαν ότι δε βρίσκονται πλέον σε συνομιλίες με την Apple σχετικά με την ανάπτυξη ενός αυτόνομου αυτοκινήτου.

Αμέσως, οι μετοχές της Hyundai και της Kia έπεσαν 8.4% και 13.3% αντίστοιχα.

Τώρα που οι πιθανότητες συνεργασίας της Apple με τη Hyundai/Kia, φαίνονται να απομακρύνονται, όλοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η επόμενη εταιρία που θα αναλάβει αυτό το project του Apple Car. Μπορεί λοιπόν να είναι και η Nissan, αφού ο CEO της εταιρίας, Makoto Uchida, δηλώνει ανοιχτός στην ιδέα.

Ερωτηθείς για μία πιθανή συνεργασία με την Apple, η απάντηση του Uchida ήταν διπλωματική.

Πρέπει να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες και να συνεργαστούμε με εταιρίες που ξέρουν τι κάνουν και έχουν εμπειρία.

Σε αντίθεση με τη δήλωση της Hyundai η οποία ήταν μία ξεκάθαρη επιβεβαίωση της συνεργασίας και έφερε σε δύσκολη θέση την Apple, οι δηλώσεις του Uchida είναι πολύ πιο μετρημένες και απλά αναφέρουν πως η Nissan είναι ανοιχτή σε ένα ενδεχόμενο συνεργασίας.

Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο πως η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με έξι διαφορετικούς Ιάπωνες κατασκευαστές, οπότε δε θα αποτελεί έκπληξη αν η Nissan είναι ένας από αυτούς. Μάλιστα, ο γνωστός αναλυτής Mio Kato σημειώνει πως η Nissan είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος από τους κατασκευαστές, καθώς διαθέτει παραγωγικές δυνατότητες στις ΗΠΑ, κάτι που σίγουρα θεωρεί απαραίτητο η Apple.

8eCUgvCwsa

Η πρώτη 3D εκτυπωμένη Ribeye μπριζόλα είναι γεγονός

Previous article

Σχολεία : Τηλεκπαίδευση ξανά για τους μαθητές της Αττικής – Σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.