ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Φαρμακευτικός Σύλλογος: “Δεν υπάρχουν ραντεβού για εμβολιασμό στους άνω των 75 στην Κόρινθο”

1

Στην αποκάλυψη ότι δεν εμφανίζονται διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό έναντι της Covid–19, σε κανένα από τα ήδη λειτουργούντα κέντρα εμβολιασμού της ΠΕ Κορινθίας (ΓΝΝΚ και KY Κορίνθου), για τις ηλικιακές ομάδες 75 ετών κι άνω προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας. Ο ΦΣΚ προχώρησε στην ανακοίνωση καθώς, αν και δεν εμπλέκεται στον εμβολιασμό παρά μόνο υποστηρικτικά –για να επιβεβαιώσει τα ραντεβού ή να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν άλλον τρόπο να κλείσουν ραντεβού- διαπίστωσε πως το σύστημα δεν κλείνει ραντεβού στα δύο εμβολιαστικά κέντρα της Κορίνθου, στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας.

Όπως αναφέρει ο ΦΣΚ εδώ και δύο εβδομάδες «βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για την εμφάνιση νέων ραντεβού στη σχετική πλατφόρμα, τη στιγμή που ανακοινώνεται επίσημα από την Πολιτεία, μέσω των ΜΜΕ, ότι η διαδικασία προχωρά με ένταξη από τις 12/2/2021 και της μεγάλης ηλικιακής ομάδας των 75 ετών και άνω».

Αυτή τη στιγμή η μόνη δυνατότητα είναι να κλείσουν ραντεβού οι ηλικιακές ομάδες 60-64 οι οποίες εμβολιάζονται από τα εμβόλια της AstraZeneca, γεγονός που –ενδεχομένως- δείχνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια από τις άλλες εταιρείες (Pfizer, Moderna κ.λπ).

 Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΦΣΚ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δεν εμφανίζονται διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό έναντι της Covid–19, σε κανένα από τα ήδη λειτουργούντα κέντρα εμβολιασμού της ΠΕ Κορινθίας (ΓΝΝΚ και KY Κορίνθου), για τις ηλικιακές ομάδες 75 ετών κι άνω. Βρισκόμαστε εδώ και δύο εβδομάδες σε στάση αναμονής για την εμφάνιση νέων ραντεβού στη σχετική πλατφόρμα, τη στιγμή που ανακοινώνεται επίσημα από την Πολιτεία, μέσω των ΜΜΕ, ότι η διαδικασία προχωρά με ένταξη από τις 12/2/2021 και της μεγάλης ηλικιακής ομάδας των 75 ετών και άνω.

Η μόνη δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού για Covid-19 εμβολιασμό ωστόσο, περιορίζεται για την Κορινθία, στα άτομα 60 έως 64 ετών, σε νέα εμβολιαστικά κέντρα που θα υποδέχονται μόνο τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα προς το παρόν (KY Λουτρακίου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας). Συγχρόνως διαπιστώνεται ότι σε γειτονικές ή απομακρυσμένες ΠΕ, συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού με ημερομηνίες έως και τέλος Μαρτίου.

Επιβάλλεται να λάβουμε επίσημη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Κορινθία, προκειμένου να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τους συμπολίτες μας που δεν κατανοούν τους λόγους της ανακολουθίας, μεταξύ των όσων μεταδίδουν τα ΜΜΕ και της αδυναμίας κλεισίματος ραντεβού για εμβολιασμό στην πράξη…».

«Ομόλογα Ντράγκι», αέναος δανεισμός και μια… πυρηνική βόμβα χρέους

Previous article

Ρύθμιση χρεών – 240 δόσεις: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Πως γινεται να υπαρχουν διαθεσιμες ημερομηνιες σε αλλες περιοχες, επομενως και διαθεσιμα εμβολια Pfizer) και να μην υπαρχουν στην Κορινθια?
    Ποιος ευθυνεται για αυτο?
    Ειναι αλλες περιοχες “πιο ισες” απο την Κορινθια??

Comments are closed.