ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θερμοκήπιο προσλαμβάνει drone που σκοτώνουν έντομα εν πτήσει

0

Ο Ρομπ Μπάαν, καλλιεργητής κάρδαμου στην Ολλανδία, επέλεξε μια λύση υψηλής τεχνολογίας για να καταπολεμήσει τις κάμπιες που τρώνε τη σοδειά του: drone που εξουδετερώνουν νυχτοπεταλούδες στον αέρα πριν προλάβουν να γεννήσουν αβγά.

«Τα προϊόντα μου έχουν πιστοποίηση που δεν επιτρέπει τον ψεκασμό με χημικά. Επιπλέον, δεν θέλω τα χημικά» λέει ο Μπάαν στο Associated Press, λουσμένος στο ροζ φως των LED που βοηθούν τα βλαστάρια να μεγαλώσουν.

Η εταιρεία του Μπάαν, Kopper Cress, διαθέτει τα προϊόντα τους σε ακριβά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει τις απώλειες, ο καλλιεργητής απευθύνθηκε στην PATS Indoor Drone Solutions, νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει αυτόνομα συστήματα drone.

Κάμερες που παρακολουθούν σε μόνιμη βάση το θερμοκήπιο αναγνωρίζουν τις νυχτοπεταλούδες εν πτήσει και στέλνουν τα drone κατευθείαν πάνω τους. Σε βίντεο που ανάρτησε η PATS, οι έλικες του drone κάνουν κομμάτια ένα ανυποψίαστο έντομο.

Σύμφωνα με τον Μπάαν, το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να ξεχωρίζει τις νυχτοπεταλούδες από τα επωφελή έντομα.

«Δεν θέλεις να σκοτώσεις τις πασχαλίτσες επειδή είναι πολύ χρήσιμες εναντίον της μελίγκρας» εξηγεί ο καλλιεργητής, ο οποίος χρησιμοποιεί αγριομέλισσες για την επικονίαση της καλλιέργειας.

«Τα καλά έντομα είναι συχνά πολύ ακριβά –πληρώνω τουλάχιστον μισό δολάριο για κάθε αγριομέλισσα, και δεν τις θέλω σκοτωμένες» είπε.

Το σύστημα των drone είναι προϊόν συνεργασίας ανάμεσα σε πρώην φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Ντελφτ που αναζητούσαν τρόπο να σκοτώσουν τα κουνούπια στο δωμάτιό τους.

Η τεχνολογία ακόμα τελειοποιείται, και ο Μπάαν ελπίζει ότι στο μέλλον θα χρειάζονται λιγότερα drone, ίσως καμιά πενηνταριά, για την περιφρούρηση του θερμοκηπίου.

8eCUgvCwsa

Νανόπουλος Θωρακίζουμε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια

Previous article

Το «μυστηριώδες» υποβρύχιο στην Πελοπόννησο που προσάραξε σε παραλία – Ήταν το αγαπημένο σημείο για βουτιές, αλλά έκρυβε μια «ωρολογιακή βόμβα»…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.