ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πάνω από 3.500 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα

0

Καλπάζει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 3.500 κρούσματα. Μάλιστα, νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Σημειώνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα, παρ όλο που δεν θεωρούνται ενδεικτικές ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, λόγω του Σαββατοκύριακου καθώς πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ, έδειξαν πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων για Σαββατοκύριακο με ρεκορ ως προς τον δείκτη θετικότητας.

Λιανεμπόριο: Προς αρχές Απριλίου το άνοιγμα
Με αυτά τα δεδομένα, αδύνατο μοιάζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με βάση τα τελευταία δεδομένα για τον κορωνοϊό, καθώς τόσο η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, όσο και η πίεση στα νοσοκομεία -ειδικά της Αττικής- δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων.

Οπως φαίνεται, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου θα εξεταστεί από τις αρχές Απριλίου -μάλιστα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποφεύγουν να μιλούν για ημερομηνίες, καθώς όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική εικόνα.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως η παράταση στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα «σπρώξει» για αργότερα και το άνοιγμα σχολείων και φυσικά της εστίασης. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση στο θέμα των σχολείων έχει θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των λυκείων, ενώ σε ό,τι αφορά την εστίαση η πρόθεση είναι να επαναλειτουργήσει με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας πριν από το Πάσχα.

Λύματα βιολογικού: άνοδος για Κόρινθο, μείωση στο Λουτράκι – πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Previous article

Μήνυμα της Μαριλένας Σούκουλη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.