ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Χρηματοδότηση 500 χιλιάδες από τον Ταγαρά για καθαρό νερό στο Διμηνιό!

1

Χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα (12 !!!) χρόνια από την ημέρα που ο Σπύρος Σταματόπουος ανέλαβε τις τύχες των κατοίκων του δήμου Σικυωνίων. 14 μήνες από την ημέρα που δυο παιδιά νοσηλεύτηκαν με γαστρεντερίτιδα και σαλμονέλα. Άλλοι οκτώ μήνες από την ημέρα που το θέμα της ποιότητας του νερού πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, με τον δήμο Σικυωνίων και την ΔΕΥΑ Σικυωνίων να διασύρονται μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταματόπουλος: Εμείς φταίμε για το νερό

Χρειάστηκε να στείλει 4 (τέσσερα !!!) έγγραφα (ΕΔΩ και ΕΔΩ) η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για να παραδεχτεί ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σπύρος Σταματόπουλος ότι το νερό είναι ακατάλληλο ακόμα και για το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών και των ρούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σταματόπουλος: οι επικίνδυνες και μισές αλήθειες του επί 15 χρόνια δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μόνο για το καζανάκι το νερό του Σταματόπουλου στο Διμηνιό, με κρατική παραγγελία-εντολή

Χρειάστηκε να παρέμβει η δικαιοσύνη με την προσωρινή διαταγή σε βάρος της ΔΕΥΑΣ και του δήμου Σικυωνίων που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Κορίνθου, πριν από μερικές εβδομάδες κάνοντας αποδεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διμηνιό: Οι κάτοικοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και το δικαίωμα στο καθαρό νερό

Χρειάστηκε, τελικά, να αναλάβει την ευθύνη να δώσει λύση στο πρόβλημα ένας κορίνθιος πολιτικός, ο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς, για να να φανεί το πρώτο φως και να ακούσουν οι κάτοικοι του χωριού την πρώτη καλή είδηση.

Εγκρίθηκε, λοιπόν, από το υπουργείο Υποδομών το ποσό των 500.000€ για την αποκατάσταση της υδροδότησης της κοινότητας Διμηνιού, το οποίο μαζί με την έκτακτη χρηματοδότηση που αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα αποκαταστήσουν την υδροδότηση της Κοινότητας, έως ότου ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Τα νέα ανακοίνωσε το Σάββατο 12 Ιουνίου, ο υφυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Σικυωνίων και πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, στον οποίο προσέτρεξε ο Σπύρος Σταματόπουλος για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, υπό το βάρος των γεγονότων και της παρέμβασης της δικαιοσύνης.  

Στην ίδια συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα που προγραμματίζονται ή και εκτελούνται στο δήμο Σικυωνίων, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Νίκου Ταγαρά και αφορούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, αποχετευτικά, ύδρευση, αντιπλημμυρικά, διάβρωση ακτών, διαχείρισης των υδάτων της λίμνης Στυμφαλίας και του φράγματος Ασωπού, σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας, κ.ά.

Ξεκινά ο δεύτερος γύρος διανομής για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Previous article

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1747

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Και λοιπόν;λυθηκε το προβλημα με τις 500.000 του κ. Ταγαρα;η κατάσταση παραμενει ίδια και χειρότερη, το άτυχο Α. Διμηνιο παραμενει χωρίς νερό τις περισοτερες ώρες του 24 ωρου, ο κοσμος ειναι σε απόγνωση, 4.5 υδροφορες πανε και έρχονται και η λειψυδρία στο ναδίρ. Και λετε οτι θα λύσει το πρόβλημα ο Ταγαρας ή ο κάθε Ταγαρας.Νρο
    πη σε όσους τα γράφουν και σε όσους επινοούν τέτοιες μεθόδους για να εξαπατησουν τους πολιτες για ίδιο πολιτικο όφελος.
    Δυστυχώς για εσάς τους πονηρους σας έχει γνωρίσει για τα καλά ο κόσμος και θα μιλήσει όταν έλθει η ώρα.

Comments are closed.