ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύγε και …μπράβο! Ξήλωσαν πινακίδες από οδηγούς στην ΛΕΑ

0
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Ισχυρή αστυνομική δύναμη της Τροχαίας Εθνικών Οδών βάζει στην άκρη τους οδηγούς που κινούνται στη Λ.Ε.Α. της Αθηνών-Κορίνθου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγινε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς ήταν το πρώτο τριήμερο με αργία από τότε που έγινε άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις. Με τις εθνικές οδούς να «πήζουν», λοιπόν, κατά την έξοδο και την επιστροφή στις πόλεις, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων, έκαναν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί «εξυπνάκηδες» οδηγοί που χρησιμοποιούν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, η οποία κανονικά χρησιμοποιείται μόνο από πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, περιπολικά και λοιπά οχήματα τέτοιων σωμάτων.

Δεκάδες οχήματα κινούνταν παράνομα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το πρόστιμο για κάποιον που κινείται στην Λ.Ε.Α. αναίτια είναι 100 ευρώ, 9 βαθμοί ποινής στο point system, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για 60 ημέρες και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Οι δικαιολογίες πολλές και γνωστές για έκτακτες ανάγκες, σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ σίγουρα στο μενού θα βρέθηκαν και σήμερα οι «Για λίγα μέτρα τι πειράζει;», «Δεν πάω συνέχεια από τη Λ.Ε.Α. μωρέ, απλά μπήκα για λίγο για να προσπεράσω» ή «θέλω να μπω στο parking» (σ.σ. το οποίο parking είναι αρκετά χιλιόμετρα πιο κάτω) και άλλα τέτοια, όπως επίσης και η κλασική ελληνική νοοτροπία του ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι σε εμάς για να χρειαστούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη Λ.Ε.Α.. Επίσης, το πρόβλημα εκτείνεται και στη μη τακτική επιβολή κυρώσεων από τις Αρχές για τη συγκεκριμένη παράβαση, αν και ενέργειες όπως η σημερινή δείχνει ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση από τους αρμόδιους φορείς.

Λουτράκι: Προτάσεις των «Ενεργών Πολιτών» για την αναδάσωση στην καμμένη περιοχή των Γερανείων

Previous article

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκκλησιαστική έναρξη των ΙΕ’ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2021

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.