ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Χωρίς νερό παραμένει το Διμηνιό, παρά τις υδροφόρες, καταγγέλλουν οι κάτοικοι

1

Πολύ δύσκολες καταστάσεις βιώνουν, ακόμα και αυτή την στιγμή που μιλάμε, με τον υδράργυρο να πιάνει κόκκινο και την Κορινθία να βρίσκεται μπροστά στο πρώτο κύμα καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι, οι κάτοικοι του Άνω Διμηνιού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο korinthia.net.gr η κυρία Ειρήνη Γαλάνη, ο άνθρωπος ο οποίος έχει σηκώσει το βάρος των αποκαλύψεων για το ζήτημα του νερού στο Διμηνιό, και σήμερα, όπως και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τμήματα του χωριού έχουν μείνει για ώρες ολόκληρες (ή και μέρες) χωρίς νερό.

Ειδικότερα, η κυρία Γαλάνη αναφέρει ότι «από την Πέμπτη 17-06-2021 από τις 14:00 μ.μ. και μετά, τρεις υδροφόρες (2 των 20 τόνων και 1 των 32), ξεκίνησαν να προμηθεύουν την Κοινότητα με πόσιμο νερό. Σήμερα, Τρίτη, 22 Ιουνίου, από τις 23:00 μ.μ. (βράδυ Δευτέρας) έως τις 15:15 μ.μ. η Κοινότητά μας παρέμεινε χωρίς νερό.

Ανάλογες ήταν οι καταστάσεις και τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την κυρία Γαλάνη:

«Παρασκευή 18-06-2021: από τα ξημερώματα έως τις 10:00 π.μ. , η Κοινότητά μας παρέμεινε χωρίς νερό. Δηλαδή τις ώρες που οι εργαζόμενοι και οι μαθητές όλων των βαθμίδων και εν μέσω Πανελληνίων ετοιμάζονται, η Κοινότητά μας δεν είχε νερό.

Σάββατο 19-06-2021: από τις 23:00 μ.μ. (βράδυ Παρασκευής) έως τις 10:00 π.μ. η Κοινότητα μας παρέμεινε χωρίς νερό.

Κυριακή 20-06-2021: από τις 20:00 μ.μ. (βράδυ Σαββάτου) έως τις 10:00 π.μ. σε ορισμένα σημεία της Κοινότητας μας και στα υπόλοιπα τμήματα στις 13:30 το μεσημέρι.

Δευτέρα 21-06-2021: από τις 23:00 μ.μ. (βράδυ Κυριακής) έως τις 8:15 π.μ. σε ορισμένα σημεία της Κοινότητας μας και στα υπόλοιπα τμήματα στις 10:15 π.μ.

Σύμφωνα με όσα έμαθε το Korinthia.net.gr το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και δεν προλαβαίνουν να «τραβήξουν» νερό, το οποίο εξαντλείται από τις δεξαμενές μέσα σε λίγες ώρες. Όταν οι δεξαμενές ξαναγεμίσουν τα σπίτια που είναι πιο κοντά και σε χαμηλότερο υψόμετρο τροφοδοτούνται πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σπίτια, που δεν έχουν υδροδοτηθεί επί συνεχόμενες ημέρες!

Εν τω μεταξύ οι υδροφόρες γεμίζουν απο μία παροχή, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο που γίνεται η λαϊκή αγορά του Κιάτου, χωρίς κανείς να γνωρίζει από που είναι το νερό, αλλά και την ποιότητά του.

oznor

Οι συνθήκες του τριημέρου, αλλά και οι σημερινές, μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως «τεστ», καθώς, τις επόμενες εβδομάδες μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, με ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες και ακόμα μεγαλύτερες καταναλώσεις, καθώς θα αυξηθούν οι επισκέπτες και οι παραθεριστές.

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν ξεσηκωθεί και πάλι, όχι μόνο για το ζήτημα της ποιότητας του νερού, που εξακολουθεί να μην είναι αυτό που πρέπει, αλλά και για το ζήτημα των υπέρογκων αυξήσεων στην κατανάλωση νερού που αφορά μόνο την κοινότητά τους και δημιουργεί καταναλωτές δύο ταχυτήτων. Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε ήδη κινούνται στην κατεύθυνση της κατάθεσης μηνύσεων προς την ΔΕΥΑΣ.

“Το ερώτημα που γεννάται από τα ανωτέρω είναι: Η ΔΕΥΑ του Δήμου Σικυωνίων γνωρίζει ή όχι (διατηρεί αρχείο στατιστικών) τον αριθμό των κυβικών που χρειάζεται κάθε Κοινότητά της ανάλογα και με την εποχή του χρόνου, ώστε να υπολογίσει επακριβώς τα κυβικά που χρειάζεται η Κοινότητά μας ή κινείται εκδικητικά απέναντι σε αυτήν και στους κατοίκους της που ζήτησαν το αυτονόητο;”, αναρωτιέται η κυρία γαλάνη και καταλήγει:

Επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το νερό που φτάνει στις βρύσες μας είναι γεμάτο λάσπη!!!
Γεγονός που δικαιώνει το αίτημά μας ότι πλην του νερού της γεώτρησης που έχει κολοβακτηριοειδή (μικροβιολογικό φορτίο) αμμωνία και νιτρώδη (χημικό φορτίο) πρέπει να αλλαχθεί και το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητάς μας.

cof
cof

Κορονοϊός: 2 νέα κρούσματα η Κορινθία 406 η χώρα- 277 οι διασωληνωμένοι, 16 θάνατοι

Previous article

Εκτακτο δελτίο καιρού: 10 μέρες θα κρατήσει ο καύσωνας που έρχεται από την Αφρική

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Δεν ξέρω αν η λέξη ντροπή είναι ικανή να εκφράσει τον αποτροπιασμό μου απέναντι στους αν άρχοντες του Δήμου Σικυωνιων για την κατάσταση με το νερό στο Α.Διμηνιο.Πρεπει να ντρέπονται που άφησαν ένα ολόκληρο χωριό εν μέσω καυσωνα να υποφέρει από την έλλειψη νερού, αποτέλεσμα της ανοησίας και της ανικανότητας που τους διακατέχει. Δεν λύνονται ετσι τα προβλήματα κυριοι, το νερό με τις υδροφόρες δεν επαρκεί ουτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας οικογένειας, άσε που και αυτό είναι χειρότερο από το προηγουμενο!!! Μη κοροιδευετε λοιπόν άλλο το κόσμο αναλάβετε έστω και τώρα τις ευθύνες σας. Δώστε λυση τώρα. Ξέρετε βέβαια ότι ο πελεκυς θα είναι βαρυς για εσάς στις επόμενες Δημ. εκλογές..

Comments are closed.