ΙΣΤΟΡΙΑ

H Πελοπόννησος του 1930 μέσα από 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες: Από τη γέφυρα Μαυροζούμαινας μέχρι τα τείχη του Ακροκορίνθου

0

Ο γνωστός ελληνιστής αρχαιολόγος φωτογράφισε σχεδόν όλη την Ελλάδα τη δεκαετία του ’30 όταν βρισκόταν εδώ, ως μέλος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

Ο Antoine Bon (Αντουάν Μπον, 1901-1972) υπήρξε Γάλλος αρχαιολόγος, μέλος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (1924), ο οποίος εργάστηκε κατά την περίοδο 1924-1931 στην Πελοπόννησο, τη Θάσο και άλλες περιοχές, και ασχολήθηκε με την αναστήλωση κάστρων και μνημείων. Υπήρξε μανιώδης ερασιτέχνης φωτογράφος και φωτογράφιζε όλα τα μέρη που επισκεπτόταν.

Εξέδωσε δύο φωτογραφικά λευκώματα για την Ελλάδα, τα οποία κυκλοφόρησε σε αρκετές επανεκδόσεις: To En Grèce, με εισαγωγικό κείμενο του Fernand Chapouthier (εκδ. Ρ. Hartmann, Παρίσι 1932), που περιέχει 118 φωτογραφίες του, και το Retour en Grèce με κείμενο του F. Chapouthier (Παρίσι 1934), που περιέχει 133 φωτογραφίες του.

Κόρινθος, τα τείχη του Ακροκορίνθου.
Μία γέφυρα στην Μεσσηνία.
Καρύταινα
Λαγκάδια
Άργος, το παλαιό Μοναστήρι της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης ή Πορτοκαλούσας.
Ο κόλπος του Πόρτο Κάγιο Λακωνίας, Ανατολική Μάνη.
Λέρνη Αργολίδας.
Μεσσηνία, γέφυρα Μαυροζούμαινας.
Καλάβρυτα, η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.
Μονεμβασιά.

Οι φωτογραφίες είναι από το βιβλίο En Grece του Antoine Bon και δημοσιεύθηκαν στη σελίδα Liza’s Photographic Archive of Greece – Φωτογραφικά άλμπουμ της Ελλάδας

Απίστευτο! Γιατρός στη Βούλα έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές -Εξαφανίστηκε και αναζητείται

Previous article

9η Μεγάλη Περιφερειακή Συνάντηση Αιμοδοτών στον Άγιο Γεώργιο Νεμέας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.