ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορινθία: “Σφύριξε κι έληξαν” οι πρώτες καταλήψεις – εξώδικα σε τρία σχολεία από γονείς για την μάσκα…

0

Συνήθεια που έγινε …λατρεία μοιάζει να είναι ο καθιερωμένος κύκλος καταλήψεων στις αρχές κάθε χρονιάς από μαθητές σχολείων, που μοιάζουν να μην έχουν ξεπεράσει την καλοκαιρινή ραστώνη. Ήδη χτες τέσσερα σχολεία (1ο λύκειο Κιάτου, Λύκεια Βραχατίου και Ζευγολατιού και Γυμνάσιο Λουτρακίου) προχώρησαν σε 24ωρη κατάληψη, ενώ σήμερα κατάληψη έκανε και το 2ο Λύκειο Κιάτου (τα άλλα τέσσερα, όμως την έληξαν).

Φαίνεται πως η περυσινή εντολή του υπουργείου να περνάνε τα σχολεία σε τηλεκπαίδευση, κάθε φορά που εκδηλώνεται κατάληψη έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά, καθώς με τον τρόπο αυτό σημειώνονται απουσίες.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία μέχρι σήμερα στο νομό έχουν σημειωθεί 14 κρούσματα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε 2 καθηγητές. Περιστατικά με αντιεμβολιαστές γονείς που να δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων δεν έχουν παρατηρηθεί. Έχουν παρατηρηθεί, όμως, φαινόμενα (σε τρία σχολεία) να κατατεθούν εξώδικα στους διευθυντές των σχολείων (π.χ. για εσχάτη προδοσία !) από γονείς μαθητών, ή για επιβολή ιατρικών πράξεων στο σώμα του παιδιού/μαθητή (εννοώντας την μάσκα)!

Αντίθετα δεν έχει παρουσιαστεί φαινόμενο, τουλάχιστον στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο ή να προχωράνε σε μηνύσεις κατά των διευθυντών.

Κόρινθος κατά διαιτητών

Previous article

Αυτό είναι το νέο οργανόγραμμα Βέλου Βόχας – Οι αντιδήμαρχοι και ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.