ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: μας χρεώνουν και δεν δίνουν λογαριασμό

0

Φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών έχουν βάλει οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που καταφθάνουν στα ελληνικά νοικοκυριά το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, “από μία έρευνα που κάναμε στους λογαριασμούς που λάβαμε απο καταναλωτές και επεξεργαστήκαμε, είδαμε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αυξημένη απο 30 έως 170% αναφορικά με τη χρέωση που έχει ο λογαριασμός στην κατανάλωση των κιλοβατώρων. Ο καταναλωτής αιφνιδιάστηκε γιατί είχε την αίσθηση ότι το συμβόλαιό του προέβλεπε χαμηλή χρέωση της κιλοβατώρας και ξαφνικά αυτή διπλασιάζεται ή υπερδιπλασιάζεται“.

Για συμβαίνει αυτό

Όπως εξηγεί η κα Καλαποθαράκου, “οι προμηθευτές ενέργειας έχουν ενεργοποιήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που προβλέπεται στα συμβόλαια και σύμφωνα με αυτή, αν αυξηθεί η τιμή της χονδρικής στην αγορά ενέργειας, τότε θα μετακυλίσουν την αύξηση στους καταναλωτές με βάση κάποιες παραμέτρους που έχουν ορίσει.  Επειδή αυξήθηκε η τιμή της χονδρικής εμφανίστηκε στους λογαριασμούς η αύξηση“.

Κατά την ίδια, “οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν είναι μεν μια ανακούφιση αλλά είναι ημίμετρα, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και στην ουσία του“.

Και εξηγεί μιλώντας στο NEWS 24/7: “Οι αναπροσαρμογές να γίνονται λελογισμένα, ο προμηθευτής να αναλαμβάνει ένα τμήμα του ρίσκου, να έχει κλίμακα οριοθέτησης στο θέμα των αναπροσαρμογών και να μην τις μετακυλίει στο 100%. Επίσης ο καταναλωτής θα πρέπει να το ξέρει και να αποφεύγει τέτοιες δεσμεύσεις. Περιμένουμε από τη ΡΑΕ να ρυθμίσει αυτό το θέμα, ώστε ο καταναλωτής να είναι ενήμερος και να είναι στις επιλογές του το ρίσκο που θα αναλάβει“.

Οι άσχετες χρεώσεις

Η κα Καλαποθαράκου στέκεται ιδιαίτερα και στο θέμα των λοιπών χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος που κατά την ίδια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. “Αυτές είναι το πάγιο, οι ΥΚΩ, το ΕΤΜΕΑΡ θα πρέπει να μειωθεί δραστικά, τα δημοτικά τέλη και η ΕΡΤ. Μας έρχεται ένας λογαριασμός που κατά 50% ειναι ξένες και άσχετες χρεώσεις. Και είναι αδύνατο για έναν καταναλωτή να διαβάσει τον πολύπλοκο λογαριασμό και ο τρόπος που αποτυπώνει τις χρεώσεις” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ηδη η ΡΑΕ έχει θέσει το θέμα της διαφάνειας στην τιμολόγηση μεταξύ άλλων και επίκειται να ανακοινωθεί κανονιστική πράξη που θα υποχρεώνει τους προμηθευτές να έχουν διαφανή όρο και προβλέψιμο για τους καταναλωτές. Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται επαρκώς, απλά και κατανοητά με βάση τα δεδομένα κάθε εταιρίας και να μπορεί να συγκρίνει. Το να υπάρχει ένα κοινό έντυπο σε όλους τους προμηθευτές διευκολύνει πολύ τους καταναλωτές κι έτσι πρέπει να γίνει. Οχι να αιφνιδιάζεται ο καταναλωτής και να ψάχνει γιατί του ήρθε αυξημένος ο λογαριασμός ή να βλέπει συμπληρωματικές χρεώσεις και να αναρωτιέται τι είναι” καταλήγει η κα Καλαποθαράκου.

ΠΗΓΗ NEWS247

Τέλος στα Everest που τάισαν γενιές και γενιές

Previous article

Πως η Αθήνα από ένα μικρό χωριό 7.000 κατοίκων έγινε η πρωτεύουσα της Ελλάδας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.