ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Σοφία με το άδειο ψυγείο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

0

Η εικόνα ενός άδειου ψυγείου που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα στα social media προκάλεσε “κόμπο” στο στομάχι εκατοντάδων χρηστών του Twitter, δημιουργώντας ένα μαζικό κύμα συμπαράστασης προς τη γυναίκα που την κοινοποίησε.

Άμεσα, πολλοί έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί της, να της εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να δηλώσουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, καθώς ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό για την υποστήριξή της .

Πίσω από την ανωνυμία και το απρόσωπο περιβάλλον του Twitter, αποκαλύφθηκε το αίσθημα αλληλεγγύης που παραμένει ισχυρό ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί και η προσωπική ιστορία μίας γυναίκας που χρειάζεται βοήθεια.

Η Σοφία Μάρη είναι 52 ετών, ζει μόνη της στη Σαλαμίνα και δεν είναι σε θέση να εργαστεί. Το NEWS 24/7 επικοινώνησε μαζί της, ακούγοντας την εξομολόγηση για τη δεινή οικονομική και ψυχολογική θέση στην οποία βρίσκεται, μεταφέροντας τη δική της έκκληση για βοήθεια, μαζί και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανταπόκριση του κόσμου.

Η Σοφία που συγκλόνισε με το άδειο ψυγείο, μιλά στο NEWS 24/7:

“Έχασα τον πατέρα μου το 2017 και τη μητέρα μου το 2019. Οι δύο μου γονείς είχαν άνοια και οι δύο. Εγώ τους φρόντιζα και δεν μπορούσα να δουλέψω. Τον μπαμπά μου τον έχασα το 2017 και τη μητέρα μου το 2019. Αυτό μου έκανε μεγάλη ζημιά, ψυχολογική αλλά και οικονομική. Αυτά τα χρόνια μένω μόνη μου σε ένα σπίτι νεκρικό, το οποίο δεν είναι ακόμα στο όνομά μου. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες. Αλλά και να το περάσω, φοβάμαι πώς θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στα έξοδα, λέει αρχικά για να παραδεχτεί πως: “Δεν είμαι σε θέση να βρω δουλειά, η κατάστασή μου είναι λιγάκι περίεργη. Δεν είμαι σε θέση να εργαστώ. Χρειάζομαι φροντίδα. Παλεύω πολύ με την κατάθλιψη, βλέπω μία ψυχοθεραπεύτρια που κάνει δωρεάν συνεδρίες.

“Έχω φτάσει 43 κιλά. Αν δεν πάθω τίποτα άλλο, θα πάθω τη ζημιά από τη ΔΕΗ. Είχε ένα χρέος από παλιά ο πατέρας μου που δεν το πλήρωνε. Είχε ανέβει στις 2,5 χιλιάδες. Είχαμε κάνει έναν διακανονισμό, αλλά μετά δεν μπορούσα πια να πληρώνω τις δόσεις. Όταν ερχόταν το εκκαθαριστικό 500 ευρώ, όσα και η σύνταξη της μητέρας μου μου τι να πλήρωνα. Κατάφερα να το μαζέψω κάπως αλλά συνεχίζω να χρωστάω 2.100.

Από τη μία μου λένε ότι δεν κινδυνεύω για διακοπή, άλλοι μου λένε ότι πρέπει να εξοφληθεί άμεσα. Μα δεν είναι στο όνομά μου. Με ένα ΚΕΑ ζω, τι να κάνω; Να με εξοντώσετε θέλετε; Βάζω ό,τι μπορώ για να μειώνεται το ποσό. Αυτό είναι το μεγάλο μου πρόβλημα τώρα. Αυτό είναι το μοναδικό μου χρέος και ένα μικρό δάνειο στο όνομα του πατέρα μου. Εγώ εδώ δεν καίω τίποτα. Μόνο ένα φως. Ούτε θέρμανση δεν έχω. Με γάντια είμαι τους χειμώνες. Κι αυτή τη στιγμή έχει πολύ κρύο το σπίτι. Από το κράτος παίρνω μόνο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Με αυτό προσπαθώ να βγω. Αλλά τελειώνει μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν έχω ούτε στη ΔΕΗ να δώσω, ούτε φάρμακα να πάρω. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις για το φαγητό. Λίγα πράγματα θέλω. Ένα τοστ, ένα γιαούρτι, λίγα μακαρόνια. Πηγαίνω στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. θα ήθελα να με δεχθεί ο δήμαρχος το έχω ζητήσει”.

Μόνο τη ΔΕΗ με νοιάζει να εξοφλήσω. Τίποτα άλλο. Να μην κοπεί το ρεύμα θέλω. Μόνο αυτό με νοιάζει. Αλλά αδυνατώ να πληρώσω”.

Κουράστηκα να φοβάμαι με την αγωνία μη μείνω στον δρόμο

Όσο για την απήχηση που είχε η ανάρτησή της και τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε, λέει: “Το Twitter το έχω για πλάκα. Δεν είχα καμία επαφή με κανέναν. Ήταν μία αυθόρμητη ανάρτηση. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ.

Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα. Ήταν πολύ συγκινητικό. Μου έστειλαν χρήματα, μου ζητούσαν τη διεύθυνσή μου για να μου στείλουν τρόφιμα. Ήταν τεράστια η στήριξη του κόσμου. Ελπίζω να μη μου βγει ξινό όλο αυτό. Ούτε από την αδερφή μου δεν έχω λάβει βοήθεια.

Κουράστηκα. Κουράστηκα να φοβάμαι. Κουράστηκα να φοβάμαι με την αγωνία μη μείνω στον δρόμο. Δεν έχω πέσει στο κρεβάτι όλα αυτά τα χρόνια να κοιμηθώ και να πω «Σοφία, μη φοβάσαι».

Ο Χρήστος Βλαχοπάνος επανεξελέγη πανηγυρικά για 3η θητεία Πρόεδρος των Διαιτητών Κορινθίας

Previous article

Σύγκριση των 3 κυμάτων της πανδημίας: Τι δείχνουν τα στοιχεία για κρούσματα, ΜΕΘ και θανάτους [πίνακας]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.