ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κικίλιας: Δεν αξίζει να καταστρέψουμε τις πληρότητες των ξενοδοχείων με λοκντάουν

0

«Οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί έχουν πολύ υψηλές πληρότητες. Δεν υπάρχει λόγος να το καταστρέψουμε αυτό», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού και πρώην υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μίλησε για στον «αέρα» του Live News και μεταξύ άλλων, ανέφερε πως θα ήταν καταστροφικό για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, αν και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Βλέπω ένα πικ πανδημικό σε όλη την Ευρώπη. Απαιτείται ομογενοποιημένη επικοινωνιακή στρατηγική, να αφήνουμε τους ειδικούς να τοποθετούνται. Έχουμε το όπλο του εμβολιασμού. Έτσι θα επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα. Οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί έχουν πολύ υψηλές πληρότητες, δεν υπάρχει λόγος να το καταστρέψουμε αυτό».

«Όλος ο πλανήτης μάς δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αυτή την πανδημία και πώς ξανακάναμε brand name τη χώρα», προσέθεσε ο υπουργός Τουρισμού, αναφέροντας πως μας εμπιστεύτηκαν οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες ως ασφαλή προορισμό.

«Και γι’ αυτό καταφέραμε», τόνισε, «ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα ήταν της τάξεως των 5-6 δισ. ευρώ, να έχουμε ξεπεράσει ήδη τα 10 (δισ.) και να ανεβαίνουμε».

Και συνέχισε: «Στόχος είναι να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, να προχωρήσουμε μπροστά».

Σχετικά με τα τουριστικά έσοδα της περιόδου που πέρασε, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έφτασαν στα 10 δισ. ευρώ την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ στόχος είναι μέχρι να κλείσει το έτος, να αυξηθούν και από τον χειμερινό τουρισμό.

«Έχουμε ξεπεράσει τα 10 δισ. έσοδα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάνουμε καμπανιά για τους χειμερινούς προορισμούς», τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά το ερχόμενο καλοκαίρι, οι κρατήσεις είναι ήδη 30% πάνω σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή την προ κοροναϊού εποχή, ενώ στόχος του υπουργείου είναι οι συμφωνίες με τις μεγάλες τουριστικές αγορές.

Πρόκριση στα Εξαμίλια για την Κόρινθο ’06

Previous article

Φάρμακο για τον κορωνοϊό: Η ελπίδα αναδύεται από τα βάθη της θάλασσας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.