ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Χαντζή: Η Ελληνίδα που “έπεισε” τον όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων Relais & Châteaux

0

Ναταλία Χαντζή (26 ετών)
ΚΛΑΔΟΣ: Τουρισµός – Avaton luxury hotel & villas

Το δικό της αποτύπωµα στον τουριστικό κλάδο θέλησε να αφήσει η Ναταλία Χαντζή. Με όραµα να µοιραστεί µε ταξιδιώτες από όλο τον κόσµο το µέρος όπου έκανε διακοπές ως παιδί, το 2015, η 20χρονη τότε Ναταλία ανέλαβε τη δηµιουργία του Avaton Luxury Villas Resort στη Χαλκιδική, αποτελούµενο τότε από 16 σουίτες και βίλες. Σε µόλις 3 χρόνια λειτουργίας κατάφερε να γίνει µέλος του διεθνούς οµίλου Relais & Châteaux, που περιλαµβάνει 600 ξενοδοχεία που ειδικεύονται στη γαστρονοµική αριστεία.

Έτσι, σε ηλικία 23 ετών η Ναταλία απέκτησε τον τίτλο της νεότερης (πιθανότατα) General Manager ενός Relais & Châteaux ξενοδοχείου. Μάλιστα, το 2017 το Avaton Luxury Villas Resort ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που συµµετείχε στο πακέτο δώρων που δίνεται στους υποψηφίους των Όσκαρ, κερδίζοντας µια θέση στα διεθνή media. To 2020 η Ναταλία ίδρυσε την Avaton Hotel Management, µε στόχο να βοηθήσει ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και βιλών να βελτιώσουν τα αποτελέσµατα και να αναπτύξουν τις µονάδες τους. Την ίδια χρονιά το Avaton, το οποίο έχει κατακτήσει πλειάδα βραβεύσεων, επεκτάθηκε µε 20 νέα πολυτελή δωµάτια και σουίτες, ενώ συνεχίζει δυναµικά την πορεία του µε µια νέα επέκταση εντός του 2023 µε άλλα 20 “κλειδιά”, µε σεβασµό στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

“Η περιβαλλοντολογική πολιτική που έχουµε δηµιουργήσει σε συνεργασία µε παγκόσµιες και εθνικές ΜΚΟ, όπως η Slow Food, η Ethic Ocean κ.ά., και οι στόχοι που έχουµε θέσει για τη µελλοντική µας πορεία συνεχίζουν το πάθος µου για τη δηµιουργία ενός καλύτερου κόσµου και καθιστούν το Avaton πρωτοπόρο στον τοµέα των διεθνών συµπράξεων στην ξενοδοχειακή αειφορία”, αναφέρει η Ναταλία.

Η ιδέα της δηµιουργίας ενός καλύτερου κόσµου είχε κυριεύσει τη Ναταλία από την εφηβεία της. Σε αυτό το πλαίσιο, συµµετείχε στο Model United Nations, όπου ξεκίνησε ως βοηθητικό προσωπικό και κατέκτησε την υψηλότερη θέση, αυτήν της Secretary General στο Anatolia College MUN. Έφτασε στο Harvard και το The Hague MUN και προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερο κόσµο µπορούσε για να συµβάλουν και αυτοί µε τη σειρά τους προς ένα καλύτερο αύριο. Ταυτόχρονα, αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο European Youth Parliament για τη λύση του κυπριακού ζητήµατος.

Ως φοιτήτρια στο Business School του Brunel University London, συµµετείχε σε µια µικρή οµάδα φοιτητών µε στόχο τη δηµιουργία ενός εθνικού συστήµατος σήµανσης για την προώθηση της ηθικής µόδας στη Μ. Βρετανία, ενώ παράλληλα είχε εθελοντική δράση σε τοπικές ΜΚΟ.

Mεθοδολογία: Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το “Forbes” –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα “Forbes 30 Under 30 Greece 2022” πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/1992 και μετά.

Πέθανε η Παρθένα Κουτμερίδου, κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Previous article

ΕΟΔΥ: Πού θα κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα, Πέμπτη 02/12

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.