ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις «θεματοφύλακες» στη φυλακή – Ελεύθεροι με όρους οι υπόλοιποι

0

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκαν ενώπιον του ανακριτή Κατερίνης οι απολογίες των 11 συλληφθέντων – εννέα άνδρες και δύο γυναίκες – για τη βίαιη αρπαγή γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Από τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», τρεις κρίθηκαν ομόφωνα προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τον δρόμο για τη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, θα πάρουν οι τρεις που κατηγορούνται πως πέρασαν τις χειροπέδες στον γυμνασιάρχη και συγκεκριμένα ένας 66χρονος κάτοικος Ημαθίας κι άλλοι δύο άνδρες, ηλικίας 41 ετών.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν σε όσους αφέθηκαν ελεύθεροι αφορούν εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Επιπλέον σε δύο κατηγορούμενους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, επιβλήθηκε χρηματική εγγυοδοσία ύψους 2000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι άρχισαν να μετάγονται από το πρωί της Δευτέρας τμηματικά, και ανά ομάδες, στον ανακριτή Κατερίνης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πρωτοφανές επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής, όταν πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή την ώρα που εκείνος προσερχόταν στο σχολείο και δια της βίας τον οδήγησαν στο κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τελικώς συνελήφθησαν.

Στις απολογίες τους φαίνεται πως αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις τις οποίες χαρακτήρισαν «ψευδείς και κατασκευασμένες». Διαφώνησαν μάλιστα με την κακουργηματική δίωξη της αρπαγής από κοινού, με την οποία βαρύνονται όλοι, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε σχεδιασμός ούτε τέλεση της πράξης, από τη στιγμή που – όπως είπαν – οδήγησαν τον παθόντα στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα εφαρμοζόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα και χαρακτηριστική ήταν η απολογία του κατηγορούμενου απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που τελικώς αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για «καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία» που όμως «είχε απροσδόκητη εξέλιξη».

«Εξέλιξη» για την οποία κάποιοι από τη μία φαίνεται να εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, στην προφανή προσπάθειά τους να τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, αλλά από την άλλη επέρριψαν ευθύνες στο διευθυντή για την «αντίδρασή» του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Αναφορικά με τη σχέση τους με την αυτοαποκαλούμενοι ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», πληροφορίες αναφέρουν ότι την αρνήθηκαν.

Στο μεταξύ, έχουν παραγγελθεί δύο έρευνες από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τη δράση των μελών της ακροδεξιών αντιλήψεων ομάδας.

Οι έρευνες στρέφονται κατά πιθανών μελών της αλλά και άλλων ομάδων αρνητών του νέου κορονοϊού για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

πηγή: efsyn

Οδηγός παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε πεζούς στο Αιγάλεω

Previous article

Μεσαιώνας στη Χαλκίδα: Γονείς – αρνητές του κορονοϊού έκαψαν βιβλίο του Τριβιζά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.