ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Από σήμερα σε όσους ήταν σε αναστολή εργασίας

0

Από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει να πιστώνεται μέρος της αναλογίας του φετινού δώρου Χριστουγέννων που επιβαρύνει το κράτος στους λογαριασμούς των εργαζόμενων που μπήκαν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ μέσα στο 2021

Σε τρεις δόσεις θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή το διάστημα από 1η Μαΐου ως 31 Δεκεμβρίου 2021 ή έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει να πιστώνεται μέρος της αναλογίας του φετινού δώρου Χριστουγέννων που επιβαρύνει το κράτος στους λογαριασμούς των εργαζόμενων που μπήκαν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ μέσα στο 2021.

Η καταβολή των ποσών θα ολοκληρωθεί αύριο 17 Δεκεμβρίου. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 28 εκατ. ευρώ σε 296.941 δικαιούχους των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή την περίοδο από 1η Μαίου έως 31 Δεκεμβρίου.

Το ποσό υπολογίζεται με βάση τα 534 ευρώ ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές του δώρου υπολογίζονται με βάση τον ονομαστικό μισθό.

Το κράτος θα καταβάλλει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, την αναλογία που του αντιστοιχεί ως εξής:

α. για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας έως την 30ή.11.2021, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

β. για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1.12.2021 έως 31.12.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.1.2022

Τα υπόλοιπο μέρος θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου από τον εργοδότη.

Ετσι εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό (καθαρές αποδοχές 550 ευρώ) και είχε τεθεί σε αναστολή 4 μήνες θα λάβει 248 ευρώ από το κράτος σήμερα και 297 ευρώ από τον εργοδότη του έως 21 Δεκεμβρίου. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο Δώρου 618 ευρώ.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ, να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων, που δικαιούνται, στον σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρα εορτών.

πηγή: Alfavita

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή -Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Previous article

ΟΑΕΔ: Προγράμματα 30.000 θέσεων εργασίας- Πώς θα κάνετε αίτηση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.