ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κυβέρνηση: Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test!

0

Η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει την κυβέρνηση σε μικρή στροφή όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ακριβώς προκειμένου να μείνει ανοιχτή η αγορά και να αποφύγει -όπως έχει δεσμευτεί- νέο lockdown μετά τις γιορτές.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει, όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικό το rapid test και για τους εμβολιασμένους πολίτες προκειμένου να κάνουν ρεβεγιόν σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή ούτως ή άλλως μόνο οι εμβολιασμένοι έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, δεν απαιτείται όμως rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα θα εξετάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πιθανότερο είναι να επιβληθεί υποχρεωτικό rapid test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δεδομένου ότι απομένουν ούτε πέντε ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Οικονόμου πάντως διευκρίνισε ότι εφόσον το μέτρο αυτό τελικά κλειδώσει, το κόστος του rapid test θα επωμίζονται οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι πολίτες, κόντρα στη μέχρι σήμερα στρατηγική της κυβέρνησης. Θα πρόκειται πάντως για εφάπαξ μέτρο, που στόχο έχει ουσιαστικά όπως είχε αφήσει να εννοηθεί νωρίτερα κι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τον επιδημιολογικό έλεγχο όλου του πληθυσμού της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε άλλωστε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει με τη μετάλλαξη Όμικρον. Απέκρουσε δε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση θα μετακυλίσει το κόστος του ελέγχου αυτού στους πολίτες για να αποφύγει lockdown στην εστίαση και άρα τα μέτρα στήριξης που θα καλείτο να λάβει σε αυτή την περίπτωση.

Δεν απάντησε πάντως εάν θα υπάρξει πρόβλεψη για πλαφόν στην τιμή των rapid test εφόσον καταστεί υποχρεωτικό και για τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε άλλωστε τη σημασία του τακτικού ελέγχου οικειοθελώς από τους πολίτες, πριν ταξιδέψουν ή πριν λάβουν μέρος σε συνεστιάσεις σε κλειστούς χώρους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε ο,τι αφορά πάντως στο πλαίσιο που ισχύει για την Εκκλησία, δεν αλλάζει κάτι…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε δε ότι δεν έχει εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα τα σχολεία μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Τόνισε ότι τα πρωτόκολλα που έχουν εφαρμοστεί προστατεύουν τους μαθητές, οι οποίοι θα επιστρέψουν στα θρανία τους κανονικά.

Ερωτηθείς με αφορμή και την εισήγηση του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ευρώπη, ο κ.Οικονομου δεν απέκλεισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας με κριτήρια είτε ηλικιακά είτε συννοσηρότητας.

Σημείωσε δε ότι μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση 150.000 επιπλέον πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, ενώ τα ραντεβού τρίτης δόσης ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.

Αποχώρηση Βασιλόπουλου από τον ΠΑΣ Κόρινθος με βόμβες για Περιφέρεια, Δήμο και ΕΠΣ Κορινθίας

Previous article

Τζένκις Χαν – Ο άνθρωπος που αναδύθηκε από τη φτώχεια και τη δουλεία για να κυβερνήσει τον κόσμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.