ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Χιλή: Ο Μπόριτς κυριάρχησε στους νέους και τις γυναίκες – Μόνο τους ηλικιωμένους έπεισε ο Καστ

0

Αν ο Γκάμπριελ Μπόριτς θα έπρεπε να αφιερώσει την πολύ μεγάλη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Χιλής σε μία συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, αυτή θα ήταν οι γυναίκες έως και 50 ετών.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που επικαλείται μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Χιλής, η La Tercera, προκύπτει ότι οι γυναίκες (κατά κύριο λόγο) και οι νέοι σε ηλικία άνθρωποι έστειλαν τον Μπόριτς στη Λα Μονέδα, την προεδρική κατοικία της χώρας.

Στις γυναίκες κάτω των 30 ετών ο νέος πρόεδρος απέσπασε το θηριώδες 68% των ψήφων ενώ ο Χοσέ Αντόνιο Καστ, ο ακροδεξιός υποψήφιος, μόλις 32%. Στις γυναίκες μεταξύ 30 και 50 ετών το προβάδισμα του Μπόριτς ήταν επίσης μεγάλο (56-44) ενώ προβάδισμα διατήρησε και στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των ανδρών (53-47).

Η μοναδική ηλικιακή κατηγορία στην οποία πρώτευσε ο Καστ ήταν οι άνθρωποι πάνω από 70 ετών, ήταν φανερό δηλαδή ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος δυσκολεύτηκε τρομερά να πείσει τόσο τους νέους (τη γενιά της εξέγερσης του 2019 δηλαδή), όσο και τους μεσήλικες και κυρίως τις γυναίκες.

Στην περιφέρεια, τέλος, της πρωτεύουσας Σαντιάγο τα ποσοστά του Μπόριτς ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά με αυτό στις γυναίκες κάτω των 30 ετών να φτάνει το άκρως εντυπωσιακό 75%.

πηγή: news247

Ανασκόπηση 2021: Η χρονιά των διεθνών “μεταλλάξεων” – Το Αφγανιστάν ως νέο Βιετνάμ και το τέλος της Μέρκελ

Previous article

«Εξοικονομώ 2021»: Οι 5 κατηγορίες παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης που επιδοτούνται

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.