ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός του Νίκου Σταυρέλη στην μητέρα του

0

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Νίκου Σταυρέλη λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 2021 καθώς έχασε την αγαπημένη του μητέρα. Ο ίδιος πριν λίγο με ένα σπαρακτικό μήνυμα θυμίζει στους Κορίνθιους φίλους του την ζωή της.

Η εξόδιος ακολουθία της αείμνηστης θα γίνει αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα στις 4 μμ από το νεκροταφείο Ζωοδόχου Πηγής στην Κόρινθο.

ΜΗΤΕΡΑ

Γεννήθηκες σε πολύ δύσκολες εποχές, σε πέτρινα χρόνια, στο Σοφικό, μόλις 7 χρόνια πριν τον πόλεμο και την κατοχή.

Έμεινες ορφανή από μάννα  σε ηλικία  7 ετών και έγινες η ίδια μάννα για να φροντίζεις και τα άλλα τρία μικρότερα αδέλφια σου.

Περιπλανήθηκες μερικά χρόνια μετά στο Καλαμάκι, τη Κυραβρύση και καταλήξατε οικογενειακά στην Κόρινθο, στην Αγία Άννα.

Ο Θεός και η τύχη σε ευλόγησε να συναντήσεις στη ζωή σου τον πατέρα μας , έναν στοργικό σύζυγο . Αγωνιστήκατε από κοινού και ευτυχήσατε να δημιουργήσετε μία ευλογημένη οικογένεια, υπόδειγμα στην κορινθιακή κοινωνία, με πολλές πολλές δυσκολίες οικονομικές, αλλά τα καταφέρατε. Πετύχατε.

Απέκτησες  3 παιδιά  τον Νίκο, τον Τάσο και τη Ρούλα και αξιώθηκες να τα δεις να προοδεύουν οικογενειακά, επαγγελματικά , κοινωνικά στην Κορινθιακή κοινωνία.

-Ακολούθησαν τα 5 εγγόνια σου η Μαρία, η Δήμητρα, ο Δημήτρης, η Μιχαέλα, η Μαρία που τόσο πολύ τα αγαπούσες και ήσουν περήφανη που σπούδασαν όλα στα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια.

-Γράμματα δεν ήξερες. Ο πόλεμος και η ορφάνια δεν σε άφησαν να πάς σχολείο. Όμως κατάφερες μέσα από την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ με καθημερινό πείσμα στο διάβασμα να μη στερηθείς τα βασικά.

Πρύτανη σε φώναζα για τις ωραίες επιστημονικές ατάκες σου.

-30 χρόνια πτηνοτροφείο στη Μπαθαρίστρα, χειρωνακτική και ανθυγιεινή δουλειά. Εσύ εκεί επέμενες. Τα κατάφερες.

Και νάταν μόνο αυτά τα χρόνια. Δουλειά από  μικρό παιδί για να βοηθήσεις  την πολυμελή οικογένεια. Κτήματα, ρετσινάδικο.

-Όμως η μεγάλη σου αγάπη ήταν η εκκλησία. Ποτέ δεν την αποχωρίστηκες. Πάθος μεγάλο. Πίστευες βαθειά στο Θεό και στην Αγία Άννα που μεγάλωσες εδώ δίπλα. Έκανες πράξη  τα λόγια του Χριστού και του Αποστόλου Παύλου για αγάπη  και αλληλεγγύη. Δεν είχες κακή κουβέντα για κανένα. Όλο το κόσμο αγαπούσες.

-Και όχι μόνο αγαπούσες το κόσμο, αλλά έκανες και μεγάλο θεάρεστο έργο. Βοηθούσες, βοηθούσες όσο μπορούσες. Ακόμα και τα δύσκολα χρόνια της φτώχιας στην Μπαθαρίστρα με το πτηνοτροφείο δεν θα ξεχάσουμε  πόσο κόσμο βοηθούσες με το να δίνεις καθημερινά οτιδήποτε είχαμε (αυγά , κοτόπουλα, φρούτα και λαχανικά). Βοηθούσες τους γειτόνους, τους άπορους, τους συγγενείς, τους φίλους.

-Ήσουν μία ΑΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, όπως σε φώναζα μητέρα. Αν όλοι είμαστε όπως εσύ, σίγουρα δεν θα είχαμε πολέμους, φτώχια, κακίες.

-Για μας τα παιδιά σου μητέρα, ήσουν υπόδειγμα. Ενέπνεες σεβασμό, αγάπη, αλληλεγγύη, κοινωνικότητα με την όλη συμπεριφορά σου.

-Είμαστε περήφανοι για σένα. Σου χρωστάμε πολλά.

-Σε ευχαριστούμε θερμά.

Καλό ταξίδι

Καλό παράδεισο...”.

Κρήτη: Έστειλαν μήνυμα στα κινητά ότι έρχεται σεισμός!

Previous article

Μητροπολίτης Κοσμάς – Σε βαθύ κώμα και έχουν προκληθεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.