ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικός ξεσηκωμός στην Κόρινθο κατά της ακρίβειας: Εργατικό Κέντρο, ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος ενώνουν τις φωνές τους

0

Εργάτες, μικρομεσαίοι, έμποροι αλλά και απλοί πολίτες αναμένεται να δώσουν το παρών στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, που θα πραγματοποιηθεί έξω απο την ΔΕΗ, στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που έχουν προκαλέσει τα εργατικά συνδικάτα.

Και είναι πράγματι από τις λίγες φορές που βλέπεις να ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδικαλιστικοί φορείς με ετερόκλητες αφετηρίες, απέναντι σε έναν κοινό στόχο.

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στην Απεργία 6 Απρίλη

apergia-6

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί αυτήν την στιγμή στην χώρα μας είναι εκρηκτική ,το να είσαι από τους τυχερούς που έχεις εργασία δεν αρκεί για να μπορείς να επιβιώσεις πολύ περισσότερο για να έχεις αξιοπρεπή διαβίωση .

Οι λογαριασμοί που έρχονται μας πνίγουν. Αποτελούν θηλειά που συνεχώς σφίγγει και δυναμιτίζουν κάθε οικογενειακό προγραμματισμό. Οι κυβερνόντες μας συμπεριφέρονται λες και είμαστε δουλοπάροικοι, πετώντας ξεροκόμματα και ειρωνεύονται με τεράστια αμετροέπεια, συμβουλεύοντας μας να κλείνουμε τον θερμοσίφωνα και να σβήνουμε τα φώτα. Και όταν υποχρεώνονται από την λαϊκή οργή να κάνουν μια κίνηση για τα μάτια του κόσμου, μοιράζουν ελεημοσύνες που δεν φτάνουν πλέον ούτε για σουσάμι από κουλούρι.

Το κόστος στα απαραίτητα καύσιμα για να μεταβούμε στις εργασίες μας, οι τιμές στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των χρηματιστηριακών παιχνιδιών που οδηγούν σε τεράστια ενεργειακή κρίση. Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο: είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών,  που έχουν εκτινάξει τα κόστη σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Και βέβαια και εκεί η ειρωνεία περισσεύει, αφού η φράση που ακούστηκε είναι ότι μόνο οι πλούσιοι έχουν αμάξι και αν παρέμβουν στις αγορές θα ωφεληθούν αυτοί που έχουν «πόρσε» .

Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευτεί και αυξάνονται σε καθημερινή βάση, σε τέτοιο σημείο που δεν μπορεί κανένας να τις παρακολουθήσει. Οι εικόνες συνανθρώπων μας στα ταμεία που γυρίζουν πίσω βασικά είδη γιατί δεν μπορούν να τα πληρώσουν έχουν γίνει κανονικότητα.

Για αυτό σας καλούμε να αντιδράσουμε δυναμικά. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Μόνο μέσα από τους αγώνες έχουμε κερδίσει.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου μπροστά από την ΔΕΗ Κορίνθου την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 11:00 διεκδικώντας:

ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 σε πρώτη φάση και αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων .

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που απολύθηκαν ή δρομολογείται η απόλυσή τους στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

Η ΟΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

ΑΦΙΣΑ .

Οι υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα βασικά είδη διατροφής, στις πρώτες ύλες και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν τον πρωτογενή τομέα (λιπάσματα, ζωοτροφές) έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα του λουκέτου.

Ο κόσμος της εργασίας (εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι) πληρώνει για άλλη μια φορά δυσανάλογα την πολύπλευρή κρίση των ημερών μας ενώ στην πλάτη του οι κάθε λογής ολιγάρχες πλουτίζουν ασύστολα με την ανοχή και τη στήριξη των κυβερνήσεων.

Και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ακολουθεί την ίδια επιθετική πολιτική σε βάρος του κόσμου της εργασίας χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών και των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά λοιπόν διαμηνύουμε στους κυβερνώντες ότι δεν θα μείνουμε αδρανείς περιμένοντας να μας φτωχοποιήσουν και να μας εξαθλιώσουν! Με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε αγωνιστικά και αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές που ακολουθούνται και οδηγούν τις επιχειρήσεις μας στο λουκέτο και εμάς και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας στην ανεργία.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που οργανώνουμε από κοινού με το Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Κόρινθο συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση!

Στις κινητοποιήσεις μετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος που επισημαίνει:

Emporikos-Syllogos-Korinthou

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, εκφράζοντας την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της πόλης μας για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα, δηλώνει την δυναμική παρουσία του στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Κόρινθο (από κοινού με το Εργατικό Κέντρο και την ΟΕΒΕ) καθώς και με δίωρη στάση εργασίας και κλείσιμο μαγαζιών από τις 12:00 έως και τις 14:00.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλα τα μέλη του να διαμαρτυρηθούν για τις επιπτώσεις που εξακολουθούν να πλήττουν τον εμπορικό κλάδο, αντιδρώντας αποφασιστικά στα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία για άλλη μια φορά δεν καθίστανται ικανά να στηρίξουν μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

Συνάδελφοι, βιώνουμε σε καθημερινή βάση το κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια, το οποίο πλήττει ολόκληρο τον κοινωνικό και τον επιχειρηματικό ιστό της χώρας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος για άλλη μια φορά «πληρώνει το μάρμαρο», καθώς η ραγδαία αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μεταφράζεται σε εκθετικά κλιμακούμενη πτώση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τις επιχειρήσεις μας στο λουκέτο και τους εργαζομένους μας στην ανεργία.

Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε τη σύσσωμη κινητοποίηση της πόλης μας, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 11:00 έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Κόρινθο, καθώς και στη δίωρη στάση εργασίας και το κλείσιμο των μαγαζιών από τις 12:00 έως και τις 14:00.

Νέο άλμα σήμερα στη χονδρεμπορική ρεύματος – Νέος “εφιάλτης” για τους λογαριασμούς των καταναλωτών

Previous article

Χαρδαλιάς και Καραγιάννης έρχονται να επιθεωρήσουν τα έργα στην Διώρυγα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.