ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομόφωνα ένοχοι οι δολοφόνοι της Τοπαλούδη – Τις ανώτερες ποινές πρότεινε η εισαγγελέας

0

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρο Λούτσι, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας και τώρα έχει διακόψει τη συνεδρίαση, ώστε να αποφασίσει επί των ποινών

Η απόφαση είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέα, που σήμερα ζήτησε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και την ανώτερη ποινή (15 χρόνια) που προβλέπει ο νόμος για τον βιασμό. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους και πρωτόδικα.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών, τα οποία αιτήθηκαν οι δικηγόροι των δραστών προκειμένου να «σπάσουν» τις ποινές που είχαν επιβληθεί στους καταδικασμένους.

Ειδικότερα, ο συνήγορος του Λούτσι ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μετεφηβικής ηλικίας, όπως επίσης ο δικηγόρος του Κούκουρα που πρόσθεσε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο δικηγόρος του Κούκουρα, στην τοποθέτησή του επί των ποινών, υποστήριξε πως το έγκλημα δεν ήταν αποτρόπαιο με αποτέλεσμα οι γονείς του θύματος να αντιδράσουν έντονα και να απομακρυνθούν από τη δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, στο άκουσμα της απόφασης επί της ενοχής των δραστών, ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδου, είχε μείνει έξω από την αίθουσα.

Στο δικαστήριο και στο πλευρό της οικογένειας, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η μητέρα της Ερατούς, Ελένη Κρεμαστιώτη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25.

Στην Κόρινθο το μεσημέρι ο Παπαθανάσης για τον νέο Αναπτυξιακό νόμο

Previous article

Φωτιά στο Λουτράκι, κοντά στον Όσιο Πατάπιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.