ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουδοβίκος των Ανωγείων: Η άγνωστη ιστορία με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Παρίσι

0

Συγκινεί με το «αντίο» στον αγαπημένο του φίλο.

Η φιλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων μετρά δύο δεκαετίες. Η είδηση του θανάτου του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικοσυνθέτη βύθισε σε πένθος τον φίλο του αλλά και συνεργάτη.

Τον αποχαιρέτησε δημόσια με ένα μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook ενώ μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους και μια άγνωστη ιστορία από τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

«Σε Παλαιότερη επίσκεψη μου στο Παρίσι καθόμασταν μπροστά στο γραφείο του και μιλάγαμε», ξεκινά την περιγραφή του ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. «Αριστερά του στη γωνία του τεράστιου γραφείου του ήταν το Όσκαρ μουσικής που είχε πάρει. Απ’ την άλλη γωνία υπήρχε ένα γλαστράκι νομίζω βασιλικό που είχε στρέψει τα κλαδιά του προς το παράθυρο, στο φως δηλαδή».

«Του λέω Βαγγέλη είδες το βασιλικό δε δίνει δεκάρα για το Όσκαρ σου, του γύρισε την πλάτη. Γέλασε και μου είπε: Η φύση διδάσκει το απαραίτητο κι εμείς το περιττό…», καταλήγει.

Οι δυο τους είχαν στο παρελθόν συνεργαστεί στο τραγούδι «Ο Άνεμος», σε μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου. «Ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο πριν λίγο καιρό και πέρασα να δω τον Βαγγέλη Παπαθανασίου (μας συνδέει μια φιλία δεκαπέντε χρόνων). Και τον βρήκα να δουλεύει για τη ΝΑΣΑ ένα καινούριο έργο για τον πλανήτη Δία», είχε γράψει τότε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

«Ένα από τα βράδυα μιλούσαμε αυτά που “πρέπει” σε τέτοιες συναντήσεις και κάποια στιγμή του διηγήθηκα μια μικρή ιστορία μου για τον “κλέφτη άνεμο”. Ενθουσιάστηκε. Πάμε να το ηχογραφήσουμε μου είπε. Μπήκαμε στο στούντιο και αμέσως άρχισε με κλειστά μάτια να κάνει μουσική πάνω στην αφήγηση. Το αποτέλεσμα υπήρξε εκπληκτικό».

Πηγή: https://www.okmag.gr/

Η ΕΕ απαντά στην κρίση: €300 δισ. για ΑΠΕ και φωτοβολταϊκά στις στέγες

Previous article

Starlink: Το γρήγορο (και ακριβό) δορυφορικό Ιντερνετ του Μασκ ήρθε στην Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.