ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κιάτο: ο δήμος παράτησε και τους νεκρούς στην τύχη τους

0

Λέμε συχνά για τις ευθύνες των πολιτών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους από τα ξερόχορτα. Αλλά και για τις ευθύνες των δήμων που δεν αναλαμβάνουν να τα καθαρίσουν εκείνοι και να στείλουν μετά το πρόστιμο στους αδιάφορους δημότες. Ακαθάριστα οικόπεδα που σε καιρούς με τέτοια ξηρασία και καύσωνες γίνονται πραγματικές πυριτιδαποθήκες.

Αλλά τι να περιμένεις αλήθεια, όταν οι δήμοι αδιαφορούν ακόμα και για τα δικά τους οικόπεδα; Όταν δικά τους οικόπεδα είναι γεμάτα ξερόχορτα και με μια σπίθα μπορεί να προκαλέσουν χάος και καταστροφή;

Πολύ περισσότερο δε, όταν αυτά τα οικόπεδα είναι μέσα σε νεκροταφεία, δηλαδή σε χώρους που παραπέμπουν στο προαιώνιο σέβας των ανθρώπων για τους νεκρούς τους και τους ανθρώπους που έφυγαν. Κι όταν οι δημότες πληρώνουν αδρά για να διατηρούνται αυτοί οι χώροι περιποιημένοι και καθαροί ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής.

Αυτή την άθλια κατάσταση στο νεκροταφείο στα Μποζικά (αλλά και σε άλλα) του δήμου Σικυωνίων, απότοκο της αδιαφορίας και της ραστώνης, περιγράφει ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος αναφέρει:

«Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων έχει εγκαταλείψει  στη τύχη τους χώρους των Νεκροταφείων της ευρύτερης περιοχής, όπως το νεκροταφείο της Κοινότητας Μποζικών που βρίσκεται σε άθλια και επικίνδυνη για έκρηξη πυρκαγιάς κατάσταση, παρότι οι πολίτες πληρώνουν  το υστέρημά τους για τον καθαρισμό τους, έχουν  γίνει δε αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ για καθαρισμό και περιποίηση των χώρων των νεκροταφείων.

Η  περιποίηση και καθαριότητα των χώρων αυτών είναι σχεδόν άγνωστη υπόθεση  για τη Δημοτική αρχή και το έργο αυτό, στο βαθμό που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, το αναλαμβάνουν οι συγγενείς των νεκρών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι  όλοι οι Δημότες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη Νεκροταφείων και κάθε Δημοτική αρχή οφείλει να ανταποδίδει τις υπηρεσίες  της με τη φύλαξη και προστασία των  Νεκροταφείων, τη περιποίηση και καθαριότητά τους, για να αποτελούν σημείο αναφοράς και τιμής στους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας.

Δυστυχώς ο Δήμος Σικυωνίων δεν «χρεοκόπησε» μόνο σε όλα τα επίπεδα, κυρίως χρεοκόπησε θεσμικά και ηθικά, διοικείται δε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, από ανθρώπους που το μόνο που τους απασχολεί είναι το προσωπικό τους συμφέρον».

ΔΕΗ: Στην ουρά κύριε, στην ουρά κυρία…

Previous article

Βορίδης: “δεν θα αλλάξει η διάταξη για τα προ ημερησίας στα δημοτικά συμβούλια”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.