ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από αύριο καταβάλλονται τα… ψιλά για το power pass

0

Ξεκινά από την Παρασκευή 15 Ιουλίου, η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης «Power Pass» στους δικαιούχους, το οποίο αποτελεί το μέτρο οικονομικής βοήθειας από την κυβέρνηση στα νοικοκυριά για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα που γονατίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών στο διαδίκτυο, στην συντριπτική του πλειοψηφία τα ποσά που πιστώνονται είναι πολύ μικρά (από 20-50 ή 60 ευρώ) και φυσικά δεν καλύπτουν με τίποτα το υψηλό κόστος που έχουν πληρώσει οι πολίτες.

Από το πρωί της Τετάρτης, οι δικαιούχοι μπαίνουν στο https://vouchers.gov.gr/powerpass καθώς αναρτήθηκαν τα ποσά που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από αύριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά.

Πρώτα θα πληρωθούν εκείνοι που μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα, ενώ θα ακολουθήσουν εκείνοι για τους οποίους χρειάστηκε διασταύρωση των εισοδημάτων ή άλλων στοιχείων.

Πώς θα δείτε το ποσό που θα λάβετε

Για να δείτε το ποσό που πρόκειται να λάβετε από το Power Pass, αρχικά πρέπει να επισκεφτείτε στην εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.

  1. Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
  2. Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
  3. Μόλις συνδεθείτε η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
  4. Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Σχεδόν 3 εκατ. οι αιτήσεις
Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Η κυρία Μαίρη της Διώρυγας: η γυναίκα μιας άλλης Ελλάδας

Previous article

Το αεροπλανοφόρο USS Truman έπεσε σε κακοκαιρία και έχασε ένα αεροπλάνο στη θάλασσα αξίας 66 εκ. δολαρίων!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.