ΚΟΣΜΟΣ

Το αεροπλανοφόρο USS Truman έπεσε σε κακοκαιρία και έχασε ένα αεροπλάνο στη θάλασσα αξίας 66 εκ. δολαρίων!

0

Η απώλεια φορτίου για τα εμπορικά πλοία και πιο συγκεκριμένα για τα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ είναι κάτι το συνηθισμένο, αλλά όταν μιλάμε για απώλεια ενός αεροπλάνου αξία 66 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα αεροπλανοφόρο τότε είναι κάτι που δε το ακούμε συνέχεια.

Η αλήθεια είναι ότι είναι αδύνατον ένα εμπορικό πλοίο να έχει την ευκαιρία να χάσει ένα μαχητικό αεροσκάφος F/A-18 Super Hornet αξίας 66 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αυτό που έχασε το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ένα F/A-18 που εκ βρισκόταν στο αεροπλανοφόρο έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ενός «απροσδόκητου έντονου καιρού» στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Εκείνη την στιγμή, πραγματοποιούνταν ανεφοδιασμός καυσίμων εν πλω από άλλο πλοίο του πολεμικού ναυτικού, μια συνηθισμένη διαδικασία για πλοία αυτού του τύπου.

Ένας ναύτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. Το USS Truman παραμένει ετοιμοπόλεμο ικανό για οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί, δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι συνθήκες του συμβάντος είναι υπό διερεύνηση.

Το USS Truman βρίσκεται στη Μεσόγειο από τον Δεκέμβριο. Η παρουσία του στην περιοχή έχει σκοπό να δείξει την υποστήριξη των συμμάχων της Αμερικής στο ΝΑΤΟ εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

Πηγή: https://e-nautilia.gr/

Από αύριο καταβάλλονται τα… ψιλά για το power pass

Previous article

Θερινές εκπτώσεις 2022: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 17 Ιουλίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ