ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση άνω των 10 εκατ. δολαρίων στον άνθρωπο που καταδικάστηκε εσφαλμένα ως δολοφόνος του Malcom X

0

Οι αποζημιώσεις για παραπτώματα της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη το 2022 οδηγήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018 καθώς τον περασμένο χρόνο έγιναν έξι πληρωμές άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης μιας προς τον Muhammad A. Aziz, του οποίου η καταδίκη για τη δολοφονία του Malcolm X αποδείχτηκε εσφαλμένη, αφού είχε ήδη περάσει δύο δεκαετίες στη φυλακή.

Όπως αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι New York Times, αυτές οι υποθέσεις, συνολικής αξίας περίπου 73 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσώπευαν περίπου το 60% των διακανονισμών που πλήρωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης πέρυσι. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων για το 2022 έφτασε τα 121 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δείχνει μεγάλη αύξηση από την προηγούμενη χρονιά, καθώς το 2021 το αντίστοιχο ποσό ήταν ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Τα τελευταία χρόνια, οι εισαγγελείς της περιφέρειας έχουν κινηθεί ώστε να εκκαθαριστούν πολλές ακόμη ποινικές υποθέσεις που χρονολογούνται δεκάδες χρόνια πίσω, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των αγωγών και των σχετικών πληρωμών», δήλωσε ο Nick Paolucci, εκπρόσωπος του νομικού τμήματος του δήμου της Νέας Υόρκης.

Η πόλη «εξετάζει με ταχύτητα» τις υποθέσεις για να μειώσει τα δικαστικά έξοδα και να αποδώσει δικαιοσύνη σε όσους καταδικάστηκαν άδικα, πρόσθεσε ο κ. Paolucci.

Η αύξηση των πληρωμών πάντως, μπορεί επίσης εν μέρει να αποδοθεί σε αγωγές που υποβλήθηκαν στον απόηχο του κινήματος Black Lives Matter το 2020, δήλωσε η δικηγόρος Jennvine Wong, μιλώντας στους NYT.

Τέλος στο ταξίδι του κατασκοπευτικού μπαλονιού

Previous article

Ξεκίνησε η πιο παγωμένη εβδομάδα του φετινού χειμώνα – Πως θα είναι ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ