ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός θα είναι ο πιο δύσκολος χειμώνας…

0

Μπήκε το φθινόπωρο, αλλά οι πολίτες βίωσαν ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι ακρίβειας και αισχροκέρδειας. Οι πολλοί δεν μπόρεσαν να πάνε πουθενά. Μόνο μονοήμερα σε κοντινές παραλίες, άντε και σε κανένα εξοχικό. Η χαλαρότητα των διακοπών πρόσκαιρα μας ξεγελάει, αλλά οι δυσκολίες του χειμώνα φαντάζουν ανυπέρβλητες.

Ο πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν δυο μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η ακρίβεια λαμβάνει χαρακτηριστικά μονιμότητας όπως και οι κοινωνικά άδικες κυβερνητικές πολιτικές. H τιμή της ενέργειας εκτοξεύεται, το ίδιο αναμένεται για τα καύσιμα αλλά και για τα βασικά διατροφικά αγαθά. Δεν είναι τυχαίο, ότι η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση αποτελούν με διαφορά τις μεγάλες ανησυχίες των πολιτών, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις των ημερών.

Η ανάσα όμως δεν θα δοθεί μέσα από τις κυβερνητικές πρακτικές των επιδοτήσεων με τα λεφτά των φορολογουμένων. Δεν φέρνουν αποτέλεσμα, ούτε το ταμείο είναι ανεξάντλητο

Καταστροφολόγοι δεν είμαστε. Ωστόσο, αν πιστέψουμε τους ειδικούς, αυτά που μας περιμένουν, ίσως να μην τα έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα. Η ύφεση στην Ευρώπη είναι προ των πυλών και αποτελεσματικές λύσεις δεν διαφαίνονται. Θυμόμαστε όλοι τις συνόδους Μαΐου και Ιουνίου και το φιάσκο που κατέληξαν. Και φυσικά οι πιο αδύναμοι είναι πάντα εκτεθειμένοι.

Μαγικά δεν γίνονται· άλλη φιλοσοφία και βούληση χρειάζεται, αντί για ωραιοποιήσεις και κυνικές ομολογίες υπουργών ότι τον χειμώνα «ο κόσμος δεν θα έχει να φάει». Μέτρα, όπως η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα και φυσικά η δραστική καταπολέμηση της αισχροκέρδειας θα μπορούσαν να σταθούν ανάχωμα στο επερχόμενο τσουνάμι. Ιδωμεν, αλλά είναι ήδη αργά…

Η σοπράνο με το σπίτι στο Λουτράκι – Τι αποκαλύπτει η μήνυση των συγγενών της

Previous article

LOUTRAKI BEACH VOLLEY: Το δίδυμο και οι …δίδυμες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.