ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει ένα κατάστημα στο κέντρο της Κορίνθου

0

Τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόρινθο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους, καθώς φημολογείται ότι ένα από τα δύο καταστήματα της Κορίνθου θα κλείσει, ενώ στις προθέσεις της Τράπεζας είναι να κλείσει άλλα δύο στο νομό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthia.net.gr πρόκειται για το κεντρικό κατάστημα στην Κόρινθο (δίπλα στον Βασιλόπουλο, στον πεζόδρομο) και για τα καταστήματα Ξυλοκάστρου και Βραχατίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 13 εργαζόμενους στο κατάστημα της Κορίνθου θα διασωθούν οι έξι, ενώ για άλλους επτά η τράπεζα προορίζει για “ξαφνικό θάνατο”. Δηλαδή, θα τους αφήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μορφή τηλεργασίας, ή υποαπασχόλησης και ξαφνικά θα τους ζητήσει να συναινέσουν στην μετάθεσή τους σε άλλα καταστήματα, ακόμα και σε νησιά… όσοι δεν δεχτούν θα απολυθούν.

Όλα αυτά ενώ η τράπεζα είχε κέρδη 522 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 (!).

Ο Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κατέστησαν σαφές ότι σε περίπτωση πού η Διοίκηση προσπαθήσει να εφαρμόσει αντεργατικές πρακτικές σε βάρος των εργαζομένων, “θα αντιδράσει σύσσωμο το δίκτυο του νομού, με συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία η οποία θεωρεί ότι η συρρίκνωση του δικτύου πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και στερεί από τους πολίτες την πρόσβαση σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Ο Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο κατέστησαν σαφές σε όλους, ότι σε περίπτωση πού η Διοίκηση προσπαθήσει να εφαρμόσει αντεργατικές πρακτικές σε βάρος συναδέλφων μας, θα αντιδράσει σύσσωμο το δίκτυο του νομού, με συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία η οποία θεωρεί ότι η συρρίκνωση του δικτύου πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και στερεί από τους πολίτες την πρόσβαση σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Το οξύμωρο είναι ότι το κατάστημα που φημολογείται ότι θα κλείσει, είναι το πιο κερδοφόρο σε όλο το νομό και οι συνάδελφοι ανταμείφθηκαν με Bonus για την απόδοσή τους, αδιάψευστο δείγμα της λογικής του παραλόγου που διέπει την στρατηγική της Διοίκησης της Τράπεζας.

Καταγγέλλουμε και διεκδικούμε την απρόσκοπτη πρόσβαση του πελατειακού κοινού σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και τη ματαίωση της απόπειρα περικοπής επιπλέον θέσεων εργασίας, μέσω της συγκεκριμένης επιχειρηματικής επιλογής, πλήττοντας κατ’ ουσίαν οικογένειες και εργαζόμενους με πολυετή πείρα και σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

  • τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  • την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
  • την τοπική κοινωνία σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του καταστήματος.
  • τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων στο Ν. Κορινθίας και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

Συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στο δημαρχείο Κορίνθου

Previous article

Επιδότηση 50% για αναδιάρθρωση καλλιεργειών – Σήμερα η ημερίδα στο Επιμελητήριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.