ΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιατί αυτές οι γυναίκες θα ζήσουν απομονωμένες για πέντε μήνες στην Ανταρκτική;

0

Παραδοσιακά, η κοινωνία περιμένει από ένα νεόνυμφο ζευγάρι να περνάει όσο μπορεί περισσότερο χρόνο μαζί μετά το γάμο. Όμως η παράδοση και τα ήθη αλλάζουν και κάπως έτσι βλέπουμε περιπτώσεις όπως αυτή της Natalie Corbett η οποία νεόνυμφη, στα 31 χρόνια της, ετοιμάζεται για μια απαιτητική αποστολή στην Ανταρκτική, όπου θα περάσει πέντε μήνες μακριά από το σύζυγό της.

Η Corbett είναι μια από τις τέσσερις Βρετανίδες που επιλέχθηκαν για να διαχειριστούν μια απομονωμένη βάση, την παλαιότερη μόνιμη που έχει εγκαταστήσει η Βρετανία στην παγωμένη ήπειρο.

Μια από τους 6.000 υποψήφιους που ανταποκρίθηκαν σε ασυνήθιστη αγγελία η οποία αναζητούσε πρόσωπα διατεθειμένα να ζήσουν για σχεδόν μισό χρόνο σε ένα ακατοίκητο νησί, παρέα μόνο με πιγκουίνους.

Τουλάχιστον θα περάσουν εκεί το καλοκαίρι της Ανταρκτικής, όταν οι θερμοκρασίες είναι σχετικά ήπιες και το φως της ημέρας διαρκεί σχεδόν ένα 24ωρο.

Θα κληθεί να μοιραστεί τον περιορισμένο χώρο της βάσης με τρεις ακόμα τυχερές (;): την 30χρονη Mairi Hilton, με PhD στη Βιολογία, τη 40χρονη Lucy Bruzzone, η οποία έχει υπάρξει στο παρελθόν επικεφαλής επιστήμονας σε αποστολή στην Αρκτική, και την 23χρονη Clare Ballantyne, που μόλις ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στις επιστήμες της Γης.

Τι θα πρέπει να κάνουν

Η Natalie, η μόνη χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, θα αναλάβει τη διαχείριση του gift shop της βάσης, η οποία υποδέχεται ετησίως περίπου 18.000 τουρίστες. Οι νέες συνάδελφοί της θα επιφορτιστούν με το καθήκον να καταγράψουν τον πληθυσμό των πιγκουίνων που ζουν στο νησί Goudier, όπου βρίσκεται η βάση. Και οι τέσσερις θα κληθούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες σταθερά κάτω από το μηδέν, χωρίς ηλεκτρισμό και καζανάκι, και θα κοιμούνται σε κουκέτες. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνουν ενθουσιασμένες.

Και οι τέσσερις θα κληθούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες σταθερά κάτω από το μηδέν, χωρίς ηλεκτρισμό και καζανάκι, και θα κοιμούνται σε κουκέτες.

«Δεν ξέρω τι με περιμένει»

«Είναι η πρώτη μας φορά στην Ανταρκτική και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που θα βρεθώ στη λευκή ήπειρο», σχολίασε η Hilton στον «Guardian», προσθέτοντας: «Δεν έχω ιδέα τι να περιμένουμε όταν φτάσουμε εκεί: πόσο κρύο θα κάνει και αν θα πρέπει να σκάψουμε δρόμο στο χιόνι για να φτάσουμε στη βάση μας».

Η Bruzzone αντιμετωπίζει με χιούμορ την αποστολή της: «Ανυπομονώ να πατήσω το πόδι μου στο νησί και να βρεθώ ανάμεσα στην παραφωνία και τη διαπεραστική μυρωδιά των πιγκουίνων, με φόντο τους παγετώνες και τα όρη Fief, και να μπορώ να τα αποκαλώ σπίτι μου για τους επόμενους μήνες».

Τις πρώτες εβδομάδες της παραμονής τους, οι τέσσερις γυναίκες θα έχουν την καθοδήγηση της 42χρονης Vicky Inglis, που έχει ξαναζήσει στο παρελθόν στο νησί.

πηγή: The Guardian

Το μυστήριο με τα νερά που τραβήχτηκαν στον Κορινθιακό μετά το σεισμό

Previous article

50 χρόνια από την τραγωδία στις Άνδεις: Το αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε τον κόσμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ