ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γέμισε το Επιμελητήριο για την επίσκεψη της Αχτσιόγλου

0

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου βρέθηκε χτες το βράδυ η βουλεύτρια Επικρατείας και Τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου ανάλυσε τις διεξόδους που προτείνει και  αναφέρθηκε  στις έξι εθνικές προτεραιότητες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να επανέλθει η δικαιοσύνη παντού και να αντιμετωπιστεί η κρίση στην οποία, όπως είπε, μας οδήγησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλους τους τομείς.

Μιλώντας για την πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της οικονομίας και του κόστους της ενέργειας, σημείωσε ότι «η ΝΔ προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα ολιγοπωλιακά κέρδη. Δεν πρόκειται να αλλάξει κατεύθυνση γιατί αυτή είναι η στρατηγική της. Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν λύνει αλλά πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Γι’ αυτό η μόνη απάντηση είναι η πολιτική αλλαγή, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε μία προοδευτική κυβέρνηση να προχωρήσει σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι η μία από τις 4 χώρες στην Ευρώπη όπου το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας αυξάνεται από το 2019 στο 2021 και ταυτόχρονα οι ανισότητες διευρύνονται».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «ο πληθωρισμός είναι εκρηκτικός, στο 12,1% τον Σεπτέμβριο και σταθερά πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η χώρα μας είναι πρώτη στον ενεργειακό πληθωρισμό για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, ενώ σε όρους αγοραστικής δύναμης οι πολίτες βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Ευρώπης. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την ακραία έκφανση της κρίσης που επικρατεί στη χώρα μας, έναν συνδυασμό ανόδου ρεκόρ στις τιμές της ενέργειας και των ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και καθήλωσης του εισοδήματος εξαιτίας της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση».

Συγκίνηση και αναμνήσεις στην τελετή βράβευσης του Γιάννη Κόλλια από τον Δήμο Κορινθίων

Previous article

Πολυτεχνείο 1973-2022: Ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν για την 49η επέτειο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.