ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠεριφερεια

Άνοιξε τις πύλες της η Peloponnisos Expo: “Άριστη η συνεργασία Επιμελητηρίων – Περιφέρειας”, είπε ο Νίκας

0

Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα άνοιξε χτες η Περιφερειακή έκθεση Πελοποννήσου, στην Δαλαμανάρα Άργους. Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας δίνει το παρών και φέτος στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Expo 2022, με την συμμετοχή εννιά κορινθιακών επιχειρήσεων. Θα τις βρείτε στα Περίπτερα 83 & 86, ενώ οι Κορινθιακές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν είναι:

  • το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας,
  • τα οπτικοακουστικά Γουγάς,
  • το CHEMA laboratories,
  • το ΝΕΚ printed cups,
  • η KARMA beer,
  • το Κτήμα Μανωλάκη,
  • το LENAS GOURMET,
  • το οξύμελι KRASIS,
  • Krelectronics Machinery.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΑ

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν βασικό βραχίονα για την ανάπτυξη, όπως και ο ιδιωτικός τομέας, «χωρίς ισχυρό ιδιωτικό τομέα η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της» τόνισε, παρατηρώντας παράλληλα ότι «ο ιδιωτικός τομέας έχει ανάγκη και από έναν δυνατό δημόσιο τομέα, μία δημόσια διοίκηση που θα μπορεί αφενός να στηρίζει, αφετέρου να ελέγχει τις προσπάθειες του ιδιώτη, καθώς μιλάμε πάντα για διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «άριστες τις  προοπτικές της Πελοποννήσου», και όσον αφορά στην Περιφέρεια, αλλά όσον αφορά στο γεωγραφικό αυτό διαμέρισμα της χώρας μας, δηλώνοντας αισιόδοξος «έχω αισιοδοξία για την Πελοπόννησο, καθώς και οι 7 νομοί έχουν άριστες προοπτικές, με τον πρωτογενή τους τομέα και τα εξαιρετικά προϊόντα απαραίτητα συστατικά της μεσογειακής διατροφής, αλλά και με τον τουρισμό ποιότητας που ολοένα αναπτύσσεται» δήλωσε ο Π. Νίκας.

Σημείωσε, ωστόσο ότι «υπάρχουν και προβλήματα, με τα βασικά να αφορούν στις υποδομές, το οδικό, αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο για την επαναλειτουργία του οποίου αγωνίζεται η περιφερειακή Αρχή, όπως βεβαίως και τα λιμάνια. Παρά τα 5 ΕΣΠΑ που πέρασαν, πολλά δεν έχουν γίνει στον τομέα των υποδομών», είπε ο περιφερειάρχης.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» με μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων

Previous article

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ δήμου Κορινθίων και Αρμενίας – Τι λέει η επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.