ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Διακόπηκε για τρίτη φορά το δημοτικό συμβούλιο Σικυωνίων – Σύμβουλοι και πολίτες κατά Σκαρμούτσου και Σταματόπουλου

0

Χάος επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Μία συνεδρίαση η οποία είχε πολύ μεγάλη ένταση και διακόπηκε για τρίτη φορά, χωρίς να ολοκληρωθεί το δημοτικό συμβούλιο, που είχε διακοπεί και στις 14 Νοεμβρίου και στις 18 Νοεμβρίου. Ουσιαστικά από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εκείνης το μόνο θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό των δημοτικών τελών το οποίο, άλλωστε, έχει πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και πάλι δημότες από το Κιάτο αλλά και τα χωριά, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα όχι μόνο τον Σπύρο Σταματόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Σκαρμούτσο, η στάση του οποίου ενόχλησε και τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ. Σκαρμούτσος επέμεινε ότι το ζήτημα της συζήτησης των δημοτικών τελών έχει λήξει, αφού ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο και επέμενε να περάσει η συζήτηση στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ωστόσο, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λέγγας, Παπαγεωργίου και Κατσιμπούλας υποστήριζαν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την ψηφοφορία δεν ήταν νόμιμη, άρα η συζήτηση έπρεπε να επαναληφθεί.

Αδυνατώντας να διατηρήσει τον έλεγχο της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. διέκοπτε κατά διαστήματα την συνεδρίαση, μέχρι που την διέκοψε οριστικά.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Κατσιμπούλας κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τα δημοτικά τέλη, επικαλούμενος μη τήρηση ορθής διαδικασίας από τον Πρόεδρο. Η τοποθέτηση του κ. Κατσιμπούλα προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στο επόμενο θέμα της συνεδρίασης, επιμένοντας ότι η συζήτηση για το θέμα των δημοτικών τελών έχει κλείσει.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μάρκος Λέγγας, υπέβαλλε ένσταση για ακυρότητα της διαδικασίας επειδή δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και παράλληλα δεν επέτρεψε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Σκαρμούτσος να γίνει συζήτηση και να τεθούν σε ψηφοφορία και άλλες προτάσεις που έγιναν όσον αφορά τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών.

Ο κ. Λέγγας κατέθεσε και πρόταση μομφής κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για όλες αυτές τις ενέργειες. Ακολούθησε μεγάλη αναταραχή και έντονες διαμαρτυρίες από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και των παρευρισκόμενων πολιτών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία και να διακοπεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη Δευτέρα (21 Νοεμβρίου).

Σε αυτή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 21-11-2022 το βράδυ, υπήρχε και πάλι παρουσία πολιτών, αλλά απουσία του δημάαρχου που ήταν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στον Βόλο. Και πάλι ο Νίκος Σκαρμούτσος επέμεινε να συνεχιστεί η διαδικασία συζήτησης των θεμάτων και αγνόησε τις ενστάσεις του Μάρκου Λέγγα και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, για παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραβίαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου και άρνηση συζήτησης για την πρόταση μομφής που υποβλήθηκε κατά του προέδρου του Δ.Σ.

Τελικά επικράτησε χάος με τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας και των παρευρισκόμενων πολιτών με αποτέλεσμα να διακοπεί και πάλι η διαδικασία, χωρίς να οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες αυξήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην πόλη με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου να βγάζει ανακοίνωση και την δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ να καλεί τους πολίτες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Ενισχύεται με suv περιπολικά η Αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας

Previous article

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Νανόπουλου με την αναπληρώτρια Πρέσβη της Αρμενίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.