ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη ιστορία: Τον έβαλαν τρία χρόνια φυλακή για ληστεία που δεν έκανε

0

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας άνδρας, ο οποίος έμεινε στη φυλακή για 3 χρόνια για ληστεία που δεν έκανε. Στο Εφετείο αθωώθηκε με τον πρόεδρο να του ζητά μάλιστα συγγνώμη. Τελικά, ο άνδρας κατάφερε να κερδίσει και την αγωγή που κατέθεσε κατά του Δημοσίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ το Star, η συγκλονιστική περιπέτεια του Σήφη ξεκίνησε το 2007, όταν στη λεωφόρο Συγγρού έγινε μία ληστεία σε ταξί με την απειλή μαχαιριού. Ο δράστης πήρε από τον οδηγό 100 ευρώ και εξαφανίστηκε. 12 χρόνια μετά, σε έναν τυχαίο έλεγχο και ενώ η υπόθεση φαίνεται πως θα έμπαινε στο αρχείο, ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο πίσω κάθισμα του οχήματος οδήγησε τις αρχές στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Μάλιστα, το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό τον καταδίκασε σε επτά χρόνια κάθειρξη, παρά το γεγονός ότι το θύμα της ληστείας δεν τον αναγνώρισε ως τον δράστη. Επιβαρυντικά λειτούργησε το ότι είχε ποινικό μητρώο. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε στο Εφετείο, όπου ο Σήφης αθωώθηκε, αλλά είχε εκτίσει ήδη τρία χρόνια φυλάκισης σε Κορυδαλλό και Δομοκό. Μάλιστα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε συγγνώμη.

Πόσα χρήματα πήρε ως αποζημίωση
Μετά τη δικαίωσή του, ο Σήφης κινήθηκε κατά του Δημοσίου ζητώντας χρηματική αποζημίωση. Το ποσό που του επιδικάζεται ήταν τελικά 50.000 ευρώ.

«Φυλακίστηκα για κάτι που δεν είχα κάνει. Αυτά τα τρία χρόνια ήταν ό,τι χειρότερο έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου και ό,τι χειρότερο μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος. Μου ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος ο πρόεδρος μπροστά στο ακροατήριο και είπε ότι αυτό είναι πρωτόγνωρο. Επέμενα ότι δεν είμαι εγώ. Δεν με άκουσαν και σε δύο μέρες με προφυλάκισαν. Χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν εισαγγελέα χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν ανακριτή.

Πάω στο πρωτόδικο. Η αστυνομία καλεί να έρθει ο συγκεκριμένος ταξιτζής. Ρωτάει ο πρόεδρος και το δικαστήριο αρκετές φορές αν με γνωρίζει και αν είμαι εγώ αυτός που έκανε τη ληστεία. Απάντησε αρνητικά», είπε ο ίδιος στο κανάλι.

«Θεώρησε ο κόσμος ότι ήμουν ένας ληστής, ένας κλέφτης, ένας που σκοτώνει και μαχαιρώνει»
Ωστόσο, μετά την περιπέτεια που έζησε η ζωή του άρχισε να παίρνει την κάτω «βόλτα». «Χώρισα με την αρραβωνιαστικιά μου, έκλεισα ένα μαγαζί που ήμουν στα σκαριά. Θεώρησε ο κόσμος ότι ήμουν ένας ληστής, ένας κλέφτης, ένας που σκοτώνει και μαχαιρώνει», είπε.

Ένας Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί, εκτίθεται στην Αθήνα: Οι κληρονόμοι μηνύουν το Met και το ίδρυμα Γουλανδρή

Previous article

Το Επιμελητήριο Κορινθίας παρέδωσε στην ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (φωτο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.