ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεμίζουν ράντζα τα νοσοκομεία στις εφημερίες, κραυγή αγωνίας από το Σισμανόγλειο: Εκτακτο σχέδιο του υπουργείου Υγείας

0

Ράντζα στους διαδρόμους και δεκάδες ασθενείς να περιμένουν για πολλές ώρες στα τμήματα επειγόντων περιστατικών μέχρι να εξεταστούν. Αυτή είναι η εικόνα τις τελευταίες εβδομάδες, όπως λένε εργαζόμενοι, στα μεγάλα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής, όταν έχουν γενική εφημερία.

Μετά το ΓΝΑ “Γεννηματάς”, όπου ο μέσος όρος προσέλευσης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών ανέρχεται σε 800 με 900 ασθενείς και η πληρότητα των παθολογικών κλινικών ξεπερνά το 400%, και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους πως οι ασθενείς στοιβάζονται στον χώρο των επειγόντων πάνω σε φορεία, για μία, δύο ή περισσότερες ημέρες, ενώ η κατάσταση υγείας τους επιβάλλει την άμεση εισαγωγή τους σε κρεβάτι και θάλαμο. Στην καρδιολογική κλινική οι ασθενείς νοσηλεύονται πάνω σε φορείαστους διαδρόμους, ενώ καταγράφονται ελλείψεις σε βασικά υγειονομικά υλικά. Αιτία, όπως λένε, οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Το νοσοκομείο “μετρά” μετά από κάθε εφημερία 110 ράντζα, με βάση στοιχεία της διοίκησης. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι λένε πως το νοσοκομείο έχει πλημμυρίσει από ασθενείς, με το προσωπικό να είναι μειωμένο. Τα ράντζα έχουν φτάσει μέχρι το αίθριο με τη διοίκηση να έχει δώσει εντολή στις χειρουργικές πτέρυγες οι “επικουρικές κλίνες” να μειωθούν και να φτάσουν τις 15.Η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία αγγίζει τις 8 ώρες, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο”Λαϊκό”.

Το υπουργείο Υγείας βάζει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, οι λεπτομέρειες του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Θα υπάρξει συνδρομή τόσο από γειτονικά νοσοκομεία στις εφημερίες, όσο και από ιδιωτικές κλινικές. Το “Αττικόν” θα βοηθήσει στις εφημερίες το κοντινό νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”, όπως και ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, για τον “Ευαγγελισμό” έχει αποφασιστεί η συν- εφημέρευση με το ΝΙΜΤΣ, όπως και του Λαϊκού με το νοσοκομείο “Παμμακάριστος”. Προωθείται τέλος η συν-εφημέρευση “Γ. Γεννηματάς” και “Ερρίκος Ντυνάν”.

thetoc.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: 3.490 ευρώ κατά μέσο όρο έχουν οι Κορίνθιοι στην τράπεζα – είναι οι φτωχότεροι όλων!

Previous article

Β. Ταγαράς: Στην πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου μας! Κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΚΑΠΗ μας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.