Business

Όνειρο ήταν και πάει η… Μύκονος της Κορινθίας! Πουλάνε τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί της Brown

0

Αγοραστή για τα υπό διαχείριση και υπό ανάπτυξη ξενοδοχεία στην Ελλάδα φέρεται να αναζητούν οι επενδυτές της Brown Hotels, όπως αποκαλύπτει το οικονομικό site mononews.gr

Μεταξύ των μετόχων της αλυσίδας ξενοδοχείων που ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ φέρεται να επήλθε ρήξη, με αποτέλεσμα την αποεπένδυση από την ελληνική αγορά, στην οποία σχεδίαζαν να ολοκληρώσουν έργα ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Την πλειοψηφία της εταιρείας ελέγχει ο μεγαλοεπενδυτής Meni Weitzman και οι γιοι του, Nir και Tamir Weitzman (επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης GCH Group), ενώ μειοψηφικό ποσοστό έχουν οι Leon Avigad και Nitzan Perry.

Στόχος είναι τα ξενοδοχεία που έχει ανοίξει η Brown και τα ακίνητα που έχει εξαγοράσει για να λειτουργήσει να καταλήξουν σε έναν επενδυτή, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές.

Σήμερα, η Brown έχει στο χαρτοφυλάκιό της 11 μονάδες, το Isla Brown Corinthia (πρώην Χανικιάν) στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ έχει αγοράσει δύο ακόμη ξενοδοχεία στην περιοχή, το Dave by the Βeach και Dave by the Beach Sisters – Κόρινθος.

Στην Εύβοια λειτουργούν δύο μονάδες, το Brown Beach Eretria και το Brown Beach Chalkida, ενώ η εταιρεία σάρωσε την τελευταία τριετία ακίνητα στην Ομόνοια, την οποία στόχευε να μεταμορφώσει σε Soho.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, για την άνοιξη είναι προγραμματισμένο το άνοιγμα του ανακαινισμένου Mr & Mrs White Resort & Spa στην Κρήτη, που θα μετονομαστεί σε Isla Brown Chania.

Με την παλιά του επωνυμία λειτούργησε μέχρι την προηγούμενη σεζόν το Akron Seascape Resort.

Τα σχέδια για τη… Μύκονο της Κορινθίας

«Όταν αποφασίσαμε να επενδύσουμε στη χώρα σας, η Ελλάδα είχε βγει από μια δύσκολη δεκαετία.

Εμείς όμως πιστέψαμε ότι αυτή ήταν η ώρα. Αγοράσαμε πολλά ακίνητα γύρω από την Ομόνοια, που τότε θεωρούνταν επικίνδυνη περιοχή.

Τότε εξελέγη μια νέα κυβέρνηση που θέλει να προωθήσει τον τουρισμό, που είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Ακόμη και οι υπουργοί στην αρχή δεν πίστευαν αυτό που κάναμε, κάναμε μια πραγματική επανάσταση σε πολλούς τομείς στους οποίους κανείς δεν επένδυσε», είχε πει ελληνοισραηλινό συνέδριο που διοργανώθηκε το καλοκαίρι στην Κορινθία ο Meni Weitzman.

Αργότερα θα άνοιγε το ανακαινισμένο Ελπίς στο Λουτράκι και το κλειστό μέχρι σήμερα Loutraki Palace.

Παραδοσιακά η Αθήνα ήταν σταθμός διέλευσης προς τα νησιά και τώρα 40 λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα υπάρχουν ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά θέρετρα, και αυτό έχει δώσει στους επενδυτές πίστη ότι πρέπει να προχωρήσουν», έλεγε, φέρνοντας και ως παράδειγμα το Λουτράκι, «που παλιά ήταν σαν τη Μύκονο.

Θέλουμε να φέρουμε στο Λουτράκι την παλιά του λάμψη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανάπλασή του.

Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στην Εύβοια, στην Ομόνοια, γενικά σε περιοχές της Ελλάδας που η γη είναι φθηνότερη».

Ο “Μικρός Ήρως” γίνεται 70 χρόνων και γιορτάζει με μία πολύ ιδιαίτερη έκθεση

Previous article

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΑΣ ΝΕΜΕΑΣ για τις αποζημιώσεις των αμπελοκαλλιεργητών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Business